Vanha Varkaus -valokuvakilpailu kiinnostuksenkohteena

Vanha Varkaus -valokuvakilpailu 2022 Vanha Varkaus – Uusi suunta -hanke järjesti yhteistyössä Visit Varkauden, Varkauden kaupungin viestinnän, Varkauden Kameraseuran ja yhteistyökumppanien kanssa valokuvakilpailun ajalla 2.-31.5.2022. Valokuvakilpailun tavoitteena oli nostaa esiin Vanha Varkaus -aluetta, lisätä kiinnostusta aluetta kohtaan sekä kerätä materiaalia kuvapankkiin.

Voittajiksi kilpailussa tulivat: Eila Thitz teoksellaan Talvisatu (Sarja A, kaupunkiluonto) Hanna Memonen teoksellaan Kellotorni (Sarja B, rakennettu ympäristö) Timo Heinonen teoksellaan Vappu 2017 (Sarja C, ihmiset ja tapahtumat)

Eila Thitz: ”Talvisatu

Kilpailu käytiin digitaalisin kuvin. Kuvan käsittely oli sallittua, mutta kuvan sisältöä ei saanut muuttaa. Kuvan tuli olla kuvaajan itsensä ottama. Kuva sai olla vanha tai uusi, ja se sai kuvata joko mennyttä tai nykyaikaa. Kuvan tuli olla otettu kilpailualueella, joka käsitti Vanhan Varkauden (Kommila-Kosulanniemen asuinalue, Varkauden tehtaat, Päiviönsaaren vanha keskusta), Kämärin ja Taipaleen kanava-alueen. Kilpailussa oli seuraavat sarjat: A. Kaupunkiluonto B. Rakennettu ympäristö C. Ihmiset ja tapahtumat Kuhunkin sarjaan sai osallistua 1–3 kuvalla.

Hanna Memonen: Kellotorni

Osallistumalla kilpailuun kuvaaja antoi järjestäjille kaikki oikeudet julkaista ja käyttää kuvia mm. viestintä- ja markkinointimateriaaleissa, verkkosivuilla, somessa, painotuotteissa ja muissa tuotteissa ilman erillistä korvausta.

Timo Heinonen: Vappu 2017

Kilpailuun osallistui 37 kuvaajaa yhteensä 144 valokuvalla seuraavasti: Sarja A, kaupunkiluonto: 64 kuvaa Sarja B, rakennettu ympäristö: 54 kuvaa Sarja C: ihmiset ja tapahtumat: 26 kuvaa. Kuvat arvosteli raati, johon kuuluivat: Marja-Muusa Hämäläinen, Minttu Itkonen, Harri Pynnönen ja Ville Valkonen.

Arviointikriteereinä olivat taiteellinen vaikutelma, eli kokonaisuuden puhuttelevuus, omaperäisyys, idea ja sanoma, aihe ja sen käsittely sekä teemaan sopivuus. Lisäksi arvioitiin teknistä toteutusta, kuten kuvasommittelua, mittasuhteita sekä värejä.

Raati tarkasteli kilpailutyöt itsenäisesti ja antoi pisteet oman näkemyksensä mukaan. Pisteet annettiin siten, että jokaisessa sarjassa sija 1. sai kolme (3) pistettä, sija 2. sai kaksi (2) pistettä ja sija 3. sai yhden (1) pisteen. Näin ollen voittaja oli eniten pisteitä saanut kilpailutyö.

– Ihmiset ja tapahtumat oli selkeästi haastava kategoria. Joku kuva olisi saattanut pärjätä paremmin toisessa kategoriassa, kuin mihin se oli ilmoitettu, kertoi Varkauden kaupungin viestinnästä Minttu Itkonen, joka edusti myös Visit Varkautta.

– Aivan upeita kuvia saimme kisaan. Kotikaupunkimme on näyttäytynyt nyt aivan uusista kulmista – ja miten kaunista täällä onkaan, ihasteli Marja-Muusa Hämäläinen.

Vanha Varkaus -valokuvakilpailun palkitsemistilaisuus järjestettiin tiistaina 21.6. Fifty-fifty café Niittylässä. Voittajat saivat palkinnoksi oman teoksensa kehystettynä. Lisäksi voittajien kesken arvottiin Hotel Oscarin, Sawo Eventsin sekä Warkauden kaupunkikeskustan lahjoittamat palkinnot seuraavasti: Primehotels ravintolalahjakortti, kolme ruokalajia kahdelle: Eila Thitz, Primehotels majoituslahjakortti: Timo Heinonen, Sampea ja samppanjaa -liput valitulle päivälle + lahjakortti Harri’s Food Factoryyn: Hanna Memonen.

Onnittelut voittajille!

Jätä kommentti