Taidekeskus Väinölä on naivistien kesäkoti Varkaudessa

Iloa…Naivistit Varkaudessa – Naivismin juhlaa 2012-2022. Sitä on tarjolla perinteiseen tapaan Taidekeskus Väinölässä Varkaudessa 20.8. saakka valtakunnallisen naivismitaiteen näyttelyn muodossa. Taidekeskus Väinölän kesäkausi ja taidenäyttely avattiin lauantaina 28.5. kotoisissa tunnelmissa ilman pönötyksiä.

Uusi, laajennettu Wäinölä Areena täyttyi avajaisvieraista.

Varkauden kaupungin tervehdyksen toi tapahtumaan kaupunginhallituksen puheenjohtaja Kati Hynninen, joka totesi jokakesäisen naivistinäyttelyn olevan selvä kesän merkki ja näyttely avaa koko Varkauden kesäkauden. Avaussanoissaan hän toi esille Varkauden kaupunkistrategian kolme v-kirjainta: välitä, vaikuta, viihdy – ja haastoi kaikki varkautelaiset pysähtymään näiden sanojen pariin. Välittäminen on muun muassa yhteisöllisyyttä, vaikuttamista voi tehdä monella tapaa ja viihtymisen piiriin kuuluu paljon asioita – myös ylpeydentunne varkautelaisuudesta.

Tiiviin katsauksen Varkauteen paikkakuntana toi kuultavaksi emeritusprofessori Hannu Itkonen, jonka puheenvuoron teemana oli paikka-sana. Kuultiin runoutta Helena Itkosen toimesta, nautittiin paistetuista muikuista tykötarpeineen, kakkukahveista ja tutustumisesta näyttelyyn.

– Teoksista huokuu ilonote, joka on ajan hetkessä merkityksellinen. Näyttely vapauttaa ajatuksia positiiviseen suuntaan ja hyvä mieli tarttuu näyttelyssä kävijöihin, Kati Hynninen sano

Emeritusprofessori Hannu Itkonen

Taidekeskus Väinölän kesäkauden avauksessa runoutta lausui Helena Itkonen.

Marja-Muusa Hämäläinen esitteli paikalla olleet naivistitaiteilijat.

Kuvaesityksessä muutama näyte näyttelyn puuteeman teoksista ja makoisista maistuvista

Äänihaastattelussa Suomen Naivistit ry:n puheenjohtaja, näyttelyn kuraattori Marja-Muusa Hämäläinen ja naivistitaiteilijat Stig Jansson ja Markku Mäki.

Jätä kommentti