Maahanmuuttajaopiskelijoiden Neljä vuodenaikaa -valokuvanäyttelyssä Varkaus esillä

Savon koulutuskuntayhtymän treeniryhmän maahanmuuttajaopiskelijoiden ja Varkauden museon yhteistyö alkoi, kun opiskelijat vierailivat Varkauden museoissa syksyllä 2021 opettaja Sonja Haapakosken kanssa. Pieni rupattelu ala-aulassa museoassistentti Anne Puurusen kanssa lähti lentoon ja ideariihi käyntiin. Tämän jatkona syntyi keskusteluyhteys Varkauden museoiden yhteisötyökoordinaattori Tytti Härkösen ja sisällöntuottaja Anne Hyvärisen kanssa. Näyttelyn toteuttivat valokuvien osalta seuraavat maahanmuuttajaopiskelijat: Mohamad Alahmad, Abdulwaseh Alali, Mahmoud Bay, Ploy Keituri, Oleg Kotliarov, Amina Rasho, Khalid Rasho ja Lucileni ”Cissa” Ribeiro Luzzi.

 Pohdittiin, mitä uutta ja erilaista voidaan toteuttaa yhteistyössä, jossa pääroolissa olisivat varkautelaiset maahanmuuttajaopiskelijat. Päädyttiin digitaaliseen valokuvanäyttelyyn/videoinstallaatioon sekä osallistumiseen Suomen Kulttuurirahaston tukeman Varkautelaisten uusi museo -hankkeen kehittämis- ja arviointityöskentelyyn asiakasraatina.

Opiskelijat olivat ottaneet valokuvia Varkaudesta ja niitä otettiin lisää. Näin kertyi valokuvia eri vuodenajoilta. Näistä muodostui nimi näyttelylle. Näyttely kiertää kolmessa eri paikassa:

17.5.-17.6. Varkauden museot, Wredenkatu 5 A, Varkaus

20.6.-31.7. Taipaleen kanavamuseo, Kanavakatu 1, Varkaus

1.8.-2.9.2022 Olohuone, Kauppakatu 13, Varkaus

Videojutussa haastateltavina Varkauden museoiden yhteisötyökoordinaattori Tytti Härkönen ja Savon koulutuskuntayhtymän opettaja Sonja Haapakoski

Jätä kommentti