Kansainvälisesti tunnettu innovaattori vieraaksi Varkauteen

Varkauteen saapuu kansainvälisesti noteerattu innovaattori ja futuristi Perttu Pölönen vieraaksi tiistaina 30.11.

Pertun vierailu alkaa yrittäjille ja yrittäjyydestä haaveileville ihmisille suunnatusta työpajasta. Työpajassa pohditaan, millaista yrittäjyys on tulevaisuudessa ja millaisten taitojen osaaminen tulee korostumaan tulevina vuosina ja vuosikymmeninä.

Keskipäivällä Perttu tapaa Kaupungin edustajia lounastilaisuudessa Kaks Ruusua Ravintolassa. Siellä pohditaan tarkemmin millaisessa kaupungissa ihmiset viihtyvät tulevaisuudessa.

Päivä päättyy kaikille avoimeen ja maksuttomaan luentotilaisuuteen Warkaus-salissa. Pertulta on pyydetty puhetta juuri meille, varkautelaisille. Häneltä halutaan kuulla, miten pysytään kiihtyvässä muutoksessa mukana ja mitä voidaan tehdä erottuakseen maailman kartalla.

Myymälä-Warkaus -hankkeessa on yhtenä toimenpiteenä pohtia Varkauden tulevaisuuden toimintoja sekä tukea paikallisten yrittäjien muutoskyvykkyyttä. Perttu on varmasti yksi parhaista ajattelijoista herättelemään varkautelaisten aivonystyröitä ihan uuteen asentoon.

Tilaisuudet järjestää

Tilaisuudet järjestää Myymälä-Warkaus -hanke. Myymälä-Warkaus -hankkeen on hakenut Warkauden kaupunkikeskusta ry ja hankkeen on rahoittanut Euroopan Sosiaalirahasto ja Etelä-Savon ELY-Keskus. Myymälä-Warkaus -hankkeen tavoitteena on elävöittää Varkauden keskustoja ja Kommilaa, sekä tukea kivijalka- ja palveluyrittäjiä pandemian aiheuttamissa haasteissa. Tilaisuuksiin pystyy ilmoittautumaan Warkauden kaupunkikeskusta ry:n sivuilta.

Kuka Perttu Pölönen on?

Pölönen on koulutukseltaan Sibelius-Akatemiasta kandidaatiksi valmistunut säveltäjä, ja hän on perustanut ensimmäisen yrityksensä jo nuorena. Perttu on opiskellut myös Singularity University -ajatushautomossa, NASAn tutkimuskeskuksessa Kaliforniassa ja siellä ollessaan perustanut voittoa

tavoittelemattoman järjestön 360ed, joka kehittää lisättyä todellisuutta hyödyntäviä opetussovelluksia Aasian kehittyville markkinoille, pääosin Myanmarissa. Pertun oma Sävelkello-keksintö on klassinen keksintötarina siitä, kuinka henkilökohtaisesta haasteesta tuli kansainvälisesti palkittu ja patentoitu keksintö. Se voitti Euroopan suurimman nuorille suunnatun tutkimuskilpailun (EUCYS).

Perttu on valittu luovimmaksi suomalaiseksi Slushissa ja vuonna 2018 huippuyliopisto MIT nimesi hänet 35 lupaavimman innovaattorin joukkoon Euroopassa. Pölönen on kirjoittanut kaksi kirjaa: Tulevaisuuden lukujärjestys (Otava, 2020) ja Tulevaisuuden identiteetit (Otava, 2021). Perttu tunnetaan herättelevänä ajattelijana, joka uskoo inhimillisyyden olevan elintärkeää tulevaisuudessa.

Viimeisimpänä saavutuksenaan Perttu sai Mensa palkinnon 2021.

Jätä kommentti