Wasteryn toimintaan osallistuneiden yhdistysten määrä kasvanut

Valtaosa sosiaali- ja terveysyhdistysten toiminnasta on vapaaehtoisten toteuttamaa. Vapaaehtoiset ohjaavat erilaisia ryhmiä, tiedottavat, hoitavat luottamustoimia, siivoavat, laittavat ruokaa, keittävät kahvia, kuskaavat tavaroita ja ihmisiä, järjestävät arpajaisia ja erilaisia tapahtumia, neuvovat, ohjaavat, osallistuvat koulutuksiin, toteuttavat yhdistysten organisoimaa vapaaehtoistoimintaa (esim. laitosvierailuja, asiointiapua, vanhusten ulkoiluttamista jne) ja vaikuttavat asioihin monella tasolla. 

Warkauden seudun sosiaali- ja terveysjärjestöt ry (Wastery) viettää 20-vuotisjuhlaansa – aikoinaan tunnettiin nimellä Varkauden Vammel ry ja monille tuli tutuksi Vammeltalo Ahlströminkadulla. Nykyisellään toiminnot ovat keskittyneet Yhdistystalo Warikolle – edelleen Ahlströminkadun varrelle Päiviönsaaressa.

Äänihaastattelussa Warkauden seudun sosiaali- ja terveysjärjestöt ry:n varapuheenjohtaja Hannu Ilonen ja järjestösuunnittelija Heidi Hartikainen.

Jätä kommentti