Kari Kolan Valotaideinstallaatio valtaa Varkauden Koivikkopuiston

Upean valonpilkahduksen talven pimeyteen tuovat Varkauden Koivikkopuistoon syttyvät Taikametsän valot. Valot syttyvät perjantaina 5.11. klo 17.00 ja palavat yhtäjaksoisesti sunnuntaiaamuun 7.11. klo 9.00 saakka. Taikametsäksi valaistava Koivikkopuisto sijaitsee Varkauden kirjaston ja Taulumäen torin vieressä ja sinne on vapaa pääsy.

Valoinstallaatio Taikametsä tarjoaa voimakkaita värejä, kontrasteja ja kaunista äänimaisemaa piristämään talven pimeimpiä hetkiä. Puiston polut ja puut muuttuvat satumaiseksi miljööksi valojen ja äänimaailman kautta.

Valoinstallaation toteuttaa Valoparta Oy, jonka takaa löytyy kansainvälisesti tunnettu valotaiteilija Kari Kola. Kola on työskennellyt valon kanssa 18 vuotta ja on toteuttanut yli 2000 valoprojektia. Moni historiallinen linna, UNESCOn pääkonttori, Stonehenge ja mm. Saanatunturi ovat olleet valaistuna Kolan toimesta.

Tapahtumajärjestäjät haluavat tuoda pitkään valoteoksella piristystä ja hyvää mieltä kaikenikäisille, erityisesti lapsille ja perheille. Valotaidepuiston Varkauteen tuottaa Vekara-Varkaus.

Jätä kommentti