Verdin muhkea Otello-ooppera Maximissa

Varkauden Maximin täyttää huikean hienot sävelet, kun Shakespearen näytelmään pohjautuva Otello-ooppera nähdään ja kuullaan valkokankailla. Giuseppe Verdin säveltämä teos on jylhä ja dramaattinen tarina Otellosta ja hänen vaimostaan Desdemonasta, joiden suurta rakkautta uhkaa juonitteleva ja paholaismainen Jago. Seuraa petos, mustasukkaisuus – ja suuri inhimillinen tragedia.

Firenzen Maggio Musicale Fiorentino -festivaaleilla taltioidun oopperan tähtinä ovat Fabio Sartori, Marina Rebeka, Luca Salsi, Riccardo della Sciucca, Francesco Pittari, Alessio Cacciamani, Francesco Milanese ja Caterina Piva. Ooppera on laulettu italiaksi ja tekstitetty suomeksi. 

Otello-ooppera esitetään Maximissa 26.–27.10. tiistaina klo 18.30 ja keskiviikkona klo 13.00. Näytöksessä on väliaika.

Jätä kommentti