Varkauden Urheilun ja Liikunnan Kunniagalleriaan uusia nimiä

Varkauden Urheilun ja Liikunnan Kunniagalleriaan on vuoden 2021 osalta nimetty neljä henkilöä. Päätökset on tehnyt Varkauden Urheiluseurat ry:n hallitus, palkitsemiset ja kukitukset suoritettiin korona -pandemian vuoksi pienimuotoisessa kahvitilaisuudessa keskiviikkona 13.10.

Kunniagalleriaan on nimetty numerolla 25. Matti Venäläinen, joka on palkittu vuonna 1966 pesäpallon lyöjäkuninkaana. Toinen galleriaan nimetty on myös Puurtilan Kisa-Poikia edustanut pesäpalloilija Heikki Kilpeläinen palkittiin vuoden -66 mestaruussarjan lukkarina. Edesmenneiden pesismiesten puolesta palkitsemisten vastaanotot suorittavat omaiset.

Jääkiekkotuomarina kansallisella ja myös kansainvälisellä tasolla loistanut Kari ”Kippari” Nieminen pokkasi palkitsemistilaisuudessa kunniagallerian taulun nro 27. Pitkään Varkauden Jääkiekkotuomarit ry:n puheenjohtajana toiminut Nieminen on palkittu ottelukauden 1993-1994 jääkiekon SM-liigan parhaana tuomarina.

Hyvin laaja-alaisesti suomalaista ja varkautelaista liikunta- ja urheilutoimintaa tutkinut yleisurheilutaustan omaava Varkauden Tarmon kasvatti, liikuntasosiologian professori Hannu Itkonen on nimetty Varkauden Urheilun ja Liikunnan Kunniagalleriaan numerolla 28.

Jätä kommentti