Asiaa energiasta -kuntalaistilaisuus Varkaudessa 12.10.2021

Energiansäästöviikko 11.–17.10.2021 viettää tänä vuonna 25-vuotissyntymäpäiviään. Teemaviikon kunniaksi Varkaudessa järjestetään tiistaina 12.10. Asiaa energiasta -kuntalaistilaisuus, jossa on tarjolla tietoa esimerkiksi asumisen energiatehokkuudesta, sähköautoista sekä energiaremontteihin saatavista tuista.

Alueellinen energianeuvoja, Savon Martat sekä seudun ilmastohankkeiden ja energiayhtiöiden asiantuntijat ovat tavattavissa Varkauden Prisman pihalla klo 13–17 välisenä aikana.

Asiaa energiasta -kuntalaistilaisuudessa on mahdollisuus saada samasta paikasta kattavasti luotettavaa tietoa ilmastoystävällisistä teoista, jotka tuovat samalla säästöä kukkaroon.

Asiantuntijoilta voi saada vinkkejä esimerkiksi asumiskuluissa säästämiseen, oman sähkönkulutuksen seurantaan, uusiutuvan energian hankintaan ja sähköautoiluun. Tilaisuudessa pääsee lisäksi tutustumaan Varkauden kaupungin ilmastotyöhön, marttatoimintaan ja kotikompostointiin. Luvassa on myös arvontoja, joista joku onnekas voi voittaa sähköjopon tai kotikompostorin.

Valtakunnallisen Energiansäästöviikon tarkoituksena on herätellä miettimään oman toiminnan vaikutuksia energiankulutukseen ja pohtimaan energiansäästön mahdollisuuksia niin kotona, kouluissa kuin työpaikoilla. Viikkoa koordinoi Motiva Oy. Varkaudessa on jo useana vuonna järjestetty teemaviikkoon liittyviä tempauksia ja tapahtumia.

– Moni potee nyt ilmastohuolta ja haluaa löytää keinoja, joilla muuttaa omaa elämäntapaa kestävämmäksi. Asuminen ja liikkuminen haukkaavat merkittävän osan keskivertosuomalaisen hiilijalanjäljestä, mutta hyvä uutinen on, että näihin voi jokainen meistä vaikuttaa jo pienilläkin teoilla, sanoo projektivastaava Kreeta-Maaria Kalliokoski EAKR-rahoitteisesta KESTO-hankkeesta, joka koordinoi Keski-Savon seudullista ilmastotyötä.

Asiaa energiasta -kuntalaistilaisuuden järjestäjinä ovat KESTO-hankkeen lisäksi Pohjois-Savon energianeuvonta -hanke (Kuopion kaupunki), Ekotekoja-hanke (Mansikka ry), Kuopion Energia, Savon Martat, Savon Voima ja Väre.

Samalla viikolla kuntalaistilaisuudet järjestetään myös Iisalmessa (13.10.) ja Kuopiossa (14.10.).

Jätä kommentti