Eläimellistä menoa Varkauden taidemuseossa

Hattulassa asuva taidemaalari Ismo Hyvärinen maalaa tunteella – osittain ei-esittäviä, maisemallisia teoksia. Maalaaminen on hänelle väline, jolla taiteilija käsittelee aikaan ja olemiseen liittyviä kysymyksiä. Ihmisyys ja ihmisenä olemisen mysteeri kiehtovat häntä loputtomasti. Hänen teemoissaan on läsnä myös aikaamme sävyttävä monikasvoinen uhka.

– Maalauksissani puen näkyväksi inhimillistä tasapainoilua valon ja pimeyden välillä, sanoo Hyvärinen, jonka näyttely ”Eläimellistä menoa” on esillä Varkauden taidemuseossa ajalla 1.10.2021-9.1.2022.

Outokummusta kotoisin olevan Hyvärisen teokset kertovat hänen syvästä luontosuhteestaan ja yhteydestä metsäsuomalaisuuteen. Vastakkainasettelusta huolimatta valo ja toivo voittavat aina Ismo Hyvärisen taiteessa.

Äänihaastattelussa Varkauden taidemuseon intendentti Elina Vuorimies ja taidemaalari Ismo Hyvärinen.

Jätä kommentti