Leena Mäki-Patolalla Katoavaa -näyttely Tampereella

”Aikamme ihanteita ovat mahtavuus, äänekkyys ja näkyvyys. Haluamme täyttää maailman omilla jäljillämme. Melun keskellä, ajatus kaiken hitaasta katoavuudesta tuntuu helpottavalta: vuoret rapautuvat, kasvillisuus valtaa rakennukset ja elollinen haurastuu ja maatuu.”

Varkautelainen kuvataiteilija Leena Mäki-Patola esittäytyy Tampereella Galleria Rongassa 4.-23.9. näyttelyllään ”Katoavaa”. Hän on tavattavissa galleriassa lauantaina 4.9. klo 12-14.

Näyttelyn keraamiset teokset maastoutuvat gallerian seinien valkeaan tiileen. Neliö- ja kuutiomuotojen pinnat rakentuvat polton kuumuudessa sulaneiden materiaalien muodostamista vaaleansävyisistä lasitteista.

Pienuus ja vaatimattomuus tuntuvat mitättömiltä ja arvottomilta, mutta ne pakottavat keskittymään ja hiljentymään.

Leena Mäki-Patola (s. 1956) on Varkaudessa asuva ja työskentelevä kuvataiteilija. Hän valmistui Taideteollisesta korkeakoulusta vuonna 1983 Keramiikkataiteen osastolta. Hänen päämateriaalinsa on keramiikka, mutta hän käyttää myös muita materiaaleja ja tekniikoita tavoittaakseen kulloinkin haluamansa lopputuloksen.

Jätä kommentti