Dekkarit Festivaali kahden päivän tapahtumana

Dekkarit Festivaalin perinne ei ole katkennut Varkaudessa. Tänä viikonloppuna, perjantaina ja lauantaina, festivaalia vietetään Varkauden Kotiseutukeskuksen maisemissa. Festivaalin kulttuurituottaja Jaakko Ikonen totesi avaussanoissaan, että takana on työntäyteiset kuukaudet ja muisteli lähtökohtaa, josta varkautelainen rikos- ja jännityskirjallisuuden festivaali sai kipinänsä.

Seitsemän vuotta sitten Ikonen oli puolisonsa kanssa Gotlannissa Ruotsin suurimmilla dekkarifestivaaleilla, jossa mukana mm. Jens Lapidus.

– Sieltä lähdettiin jalostamaan tapahtumaa Varkauteen, ei kopioimalla vaan ottamalla mukaan sellaisia asioita, jotka toimisivat Suomessa. Koen, että tänä viikonloppuna ympyrä sulkeutuu – tässä tilassa kuusi vuotta sitten aloitettiin ja silloin vieraana oli mm. Raimo Jokisalmi, teemanaan Outsider. Outsiderin eli Aarne Haapakosken tarina tarvitsee täydennystä ja onneksi lyhyellä varoitusajalla saimme Aviador Kustannuksen edustajan ja jännityskirjailija Tapani Baggen paikalle. On mahtavaa, että saamme tehdä oikeutta Outsiderille ja hänen elämäntarinalleen, sanoi Ikonen viitaten Tapani Baggen kokoamaan uutuuskirjaan ”Pekka Lipponen kaukomailla”.

Pekka Lipposen seikkailuista ja uutuuskirjasta saatiin tietoa ja näytteitä perjantain ohjelmaosuuden alkajaisiksi, digiajan psykologisesta trilleristä ”Controller – deittimurhaajan jäljillä” kertoi kirjailija Mauri Nest ja festivaalin ensimmäinen päivä päättyi rikosaiheiseen lavarunouskilpailuun ”Runo ja rangaistus”.

Jätä kommentti