Wigwamin ja Pink Floydin jalanjäljissä

Wigwamin, Pink Floydin ja Q.Stonen kaltaisten yhtyeiden perinnettä  progen ja klassisen rockin maailmassa kunnianhimoisesti jatkava 5th Season -yhtye julkaisee esikoissinglensä 2.7.2021. Yhtye juhlistaa esikoisjulkaisuaan konsertilla Tampereen G Livelabin järjestämässä G Livefest -tapahtumassa torstaina 8.7.2021. Syksyn aikana valmistuva esikoisalbumi julkaistaan alkuvuodesta 2022.

Juurevan rock-musiikin huipuista koostuvassa kvartetissa soittavat basisti-lauluntekijä Mikko Löytty (mm. Q.Stone, Dave Lindholm Lights), Pink Floyd -tribuuttiyhtye PULSEsta ja Emma-ehdokkuuden saavuttaneesta Mortality -yhtyeestä tuttu kitaristi-säveltäjä Tapio Ylinen, keyboard-velho Arto Piispanen (Dave Lindholm, Tuomari Nurmio, Ismo Alanko jne.) sekä Uniklubin rumpalina tunnettu Jani Auvinen.

Vuonna 2017 perustettu 5th Season toimi alunperin Viides vuodenaika -nimellä soittaen Löytyn ja Ylisen sävellyksiä heidän aikaisemmilta levytyksiltään, ja kokoonpanoa kuultiin säestävässä roolissa muutamalla kappaleella Löytyn edellisellä soololevyllä Höyhen. Yhtyen jäsenten yhteinen rakkaus erityisesti 70-luvun suuriin proge-bändeihin kuten Pink Floyd, Yes ja Wigwam on johdatellut yhtyeen omaa musiikkia rohkeasti näiden suurten rock-toteemien viitoittamalle tielle.

– Ajatuksena oli lähteä rohkeasti tekemään musiikkia suurien esikuviemme hengessä. Ei tietenkään imitoiden, mutta samankaltaisia reittejä pitkin. Yhdistelemme vanhaa ja uutta teknologiaa. Analoginen, aito minimoog vuodelta -73 ja uusin digitaalinen äänitystekniikka lyövät kättä, ja lopputulos on hieno yhdistelmä 70-luvun soundia ja modernia tuotantoa, kertoo Ylinen.

Yhtyeen esikoisjulkaisu on single nimeltään On the Dark Side of the Moon. Viittaus Pink Floydin järkälemäiseen menestyslevyyn ei ole täysin sattumaa. 

-Kappale kirjoitettiin alunperin suomeksi, mutta kun teimme päätöksen viedä bändiä kansainvälisempään suuntaan, kieli vaihtui englanniksi ja On The Dark Side of the Moon:ista tuli biisin työnimi. Kuten työnimillä on usein tapana, se jäi myös lopulliseksi. Biisi kertoo tasapainoilusta valon ja pimeyden välillä, ja sovituksessa sekä kitarasoundeissa on käytetty ihan jonkin verran ja täysin tietoisesti Pink Floydilta tuttuja keinoja, tribuuttiyhtye PULSE:n kitaristina David Gilmourin temput hyvin tunteva Ylinen kertoo.

Ensi talvena julkaistava albumi tulee sisältämään uusia sävellyksiä sekä Yliseltä että Löytyltä, klassiseen proge-tyyliin tehtyjä eeppisiä teoksia ja Wigwam-henkistä improvisoitua jammailua unohtamatta.

Jätä kommentti