Kohtaamisia Taipaleen kanavalla Ja Via Canalia kanavamuseossa

Varkaudessa Taipaleen kanava-alueella voi tutustua 181-vuotta vanhaan kivikanavaan ja seurata kanavaliikennettä toiminnassa olevan kanavan partaalla. Aluetta kiertää idyllinen kanavapolku luonnon helmassa kanavien rantoja ja rantaa mukaillen. Kanavahistoria esittäytyy sekä kanavamuseossa että aluetta kiertävän kanavapolun infotauluissa ja uudella mobiilireitillä.

Kanavamuseon perusnäyttely Via Canalia kertoo Pohjois-Savon kanavarakentamisen historiasta, kanavahallinnosta ja -hoidosta sekä vesiliikenteestä. Näyttelyssä on esillä muun muassa Taipaleen kanava-alueen pienoismalli vuodelta 1905.

Kanavamuseon kesänäyttely, Kohtaamisia Taipaleen kanavalla,  esittelee elämää ja teollisuutta kanavan historiallisessa miljöössä. Taipaleen kanavan tarinat vievät keskelle kanavayhteisön elämää, jota johti kanavakasööri. Alueen elämää rytmitti laivojen kulku kanavista ja alueelle keskittynyt Albert Kranckin teollisuus laivatelakoineen, myllyineen, saha- ja konepajatoimintoineen.

Äänihaastattelussa Varkauden museoiden sisällöntuottaja Anne Hyvärinen kertoo kanavamuseon kesänäyttelystä.

Jätä kommentti