Poseerauksia – taiteilijoita ja malleja Varkauden taidemuseon näyttelyssä

Varkauden taidemuseon tämän kesän kesänäyttely on nimeltään ”Poseerauksia”. Näyttelyssä tutkitaan mallin merkitystä. Taiteilijan mallina on usein ollut oma lähipiiri tai toiset taiteilijatoverit. Taiteilijoiden omakuvat saattavat syntyä kun muuta mallia ei ole – toisaalta taiteilija saattaa tutkia vapaammin maalausteknisiä kysymyksiä juuri omakuvissaan.

Näyttelyn nimi ”Poseerauksia” viittaa esiintymiseen harkitussa asennossa vaikuttavuutta tavoitellen. Aina näin ei ole.

Näyttelyssä tarkastellaan aiheen kuvaamistapoja 1900-luvun alkukymmeniltä tähän päivään. Kuopion taidemuseon kokoelmista on saatu näyttelyyn keskeisiä henkilökuvia täydennykseksi Varkauden kaupungin Rakel Kansasen kokoelman teoksille.

Kuvaesityksessä näyttelyn kuvasatoa

Äänihaastattelussa Varkauden taidemuseon intendentti Sinikka Vesterinen.

Jätä kommentti