Kuupuutarha Taidekeskus Väinölässä

Tampereella asuva ja työskentelevä kuvataiteilija Nonna-Nina Mäki on tuonut taidenäyttelynsä Kuupuutarha Taidekeskus Väinölään Varkauteen. Näyttely on esillä 30.4. saakka. Lahden taideinstituutista vuonna 1965 taidemaalariksi valmistunut Mäki on toiminut kuvataiteilijana ja pitänyt lukuisia näyttelyjä kotimaassa ja maailmalla.

– Kuvamaailmani on saanut vaikutteita matkoiltani Intiaan ja muihin inspiroiviin kohteisiin vuosien varrella. Matkoillani olen kokenut niin pyörremyrskyn kuin köyhyydessä elävien ihmisten sydämellisyyden. Jokaisella ihmisellä on tarina, jonka kuuleminen vaatii välillä heittäytymistä ja uskallusta asettua toisen ihmisen asemaan, Nonna-Nina Mäki kertoo.

– Matkoillani olen imenyt itseeni värien koko kirjon. Intian slummeissa olen nähnyt, miten ihmiset tulevat toimeen kovin vähällä, värit he kuitenkin ovat ottaneet osaksi elämäänsä, niiden moninaisuus suorastaan pökerryttää länsimaalaisen matkaajan. Kierrättäminen ja siihen liittyvät oivallukset riemastuttavat minua yhä uudelleen. Ihminen on suunnattoman kekseliäs, kun tarve vaatii, hän jatkaa.

Nonna-Nina Mäki on vuosien aikana käyttänyt paljon pöytäliinoja, pitsejä, lakanoita, vaatteita ja muita kierrätysmateriaaleja.

– Kehitän ajatusta koko ajan eteenpäin ja siitä inspiroidun yhä uudelleen. Potentiaali ja mahdollisuus on jokaisen löydettävissä, hyvin erikoisistakin paikoista ja tilanteista, hän sanoo.

Kuvataiteilija Nonna-Mina Mäen kotisivut: www.nonna-nina.com

Jätä kommentti