Koronarokotuksiin liittyvän neuvonnan, ohjauksen ja ajanvarauksen numero avautuu Varkaudessa

Maanantaina 15.2.2021 avataan Varkaudessa koronarokotuksiin liittyvä neuvonnan, ohjauksen ja ajanvarauksen numero p. 044 444 2585, joka on auki ma – to 9.00 – 11.30 ja 12.00 – 15.00. Puheluihin vastaa terveydenhuollon ammattilainen ja käytössä ei ole vastaajapalvelua. Rokotusten eteneminen riippuu rokotteiden saatavuudesta sekä niiden sopivuudesta eri ryhmille. Rokotukset toteutetaan ennakkoajanvarauksella ja rokotukseen ei voi tulla ilman ajanvarausta. Ylimääräisiä rokotteita ei myöskään voida varata esim. saattajille.

Varkauteen saadaan ensi viikolla 100 annosta AstraZeneca-koronarokotetta, jota voidaan pistää kansallisen rokotestrategian mukaisesti alle 70-vuotiaille, joilla on vaikealle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistava sairaus tai tila.

  •  elinsiirto tai kantasolusiirto
  •  aktiivisessa hoidossa oleva syöpätauti
  •  vaikea puolustusjärjestelmän häiriö
  •  vaikea krooninen munuaissairaus
  •  vaikea krooninen keuhkosairaus
  •  lääkehoitoinen tyypin 2 diabetes
  •  Downin oireyhtymä (aikuiset)

Lisätietoa riskiryhmistä löytyy THL:n sivuilta

Alle 70-vuotiaat, joilla on vaikealle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistava sairaus, voivat varata ajan rokotukseen numerosta p. 044 444 2585 ma-to klo 9.00 – 11.30 ja 12.00 – 15.00. Rokoteaikoja annetaan rokotteiden saatavuuden mukaan. Rokotusten eteneminen riippuu rokotteiden saatavuudesta sekä niiden sopivuudesta eri ryhmille.

Yli 70-vuotiaiden rokotukset alkavat todennäköisesti viikosta 8 alkaen ja sen ajanvarauksesta tiedotetaan myöhemmin.

Kuntalaiset, joilla on vaikealle koronavirustaudille altistava sairaus kuten jatkuvaa lääkitystä vaativa astma, vaikea sydänsairaus (mm. sydämen vajaatoiminta), hengitystä haittaava neurologinen sairaus tai tila, immuunipuolustusta heikentävä lääkehoito autoimmuunisairauteen, vaikea krooninen maksasairaus, tyypin 1 diabetes tai lisämunuaisten vajaatoiminta, uniapnea, psykoosisairaus tai sairaalloinen lihavuus (painoindeksi yli 40) kuuluvat ryhmään, joiden rokotukset eivät ole vielä alkaneet.

Varkaudessa ja Joroisissa kotihoidon yli 80-vuotiaita sekä alle 70-vuotiaita riskiryhmään kuuluvia on rokotettu tämän viikon aikana ja rokotukset jatkuvat ensi viikolla.

Oikeus rokotukseen varmistetaan rokotusten yhteydessä. Ota rokotukseen KELA-kortti mukaan.

Joroisisten kuntalaisten rokotuksista tiedotetaan ajantasaisesti kunnan kotisivuilla. Joroisissa rokotetaan tällä hetkellä vielä kotihoidon asiakkaita. Alle 70-vuotiaiden riskiryhmäläisten ja muiden rokotukset alkavat todennäköisesti viikolla 8. Ajanvaraus rokotuksiin ei ole vielä alkanut ja ajanvarauksesta tiedotetaan myöhemmin.

Toivomme, että koronarokotusten ajanvarauksiin liittyvät puhelut eivät kuormittaisi terveysaseman ajanvarausta sekä neuvontaa Varkaudessa ja Joroisissa.

Rokotuksiin liittyvistä asioista tiedotetaan seuraavan kerran ma 15.2.2021.

Jätä kommentti