Härkäpää nostettiin maakuntatalon vaakunaseinälle

Joroisten kunnan härkäpäävaakuna komistaa nyt Pohjois-Savon maakuntatalon vaakunaseinää Kuopiossa. Joroisista tuli vuoden alussa uuden Pohjois-Savon 19. kunta.

Pohjois-Savon maakuntavaltuuston puheenjohtaja Kari Rajamäki otti maanantaina pidetyssä tilaisuudessa kauniin kipsivaakunan vastaan ja nosti sen seinälle yhdessä Joroisten kunnanvaltuuston puheenjohtaja Sari Juutilaisen kanssa.

– Minulla on kunnia maakuntaliiton puolesta ottaa vaakuna vastaan ja asettaa se maakuntasalin seinälle muistuttamaan ratkaisusta, jolla etenemme kohti yhtenäisempää ja vahvempaa Savoa. Meillä on nyt vahvemmat sarvet puskea maakuntaa eteenpäin, Rajamäki vakuutti.

Hänen mukaansa uusi maakunta saa Savon Pariisista vahvan itsetunnon omaavan ja aktiivisesti tulevaisuuteen suuntautuvan monipuolisen toimijan.

Kunnanvaltuuston puheenjohtajan Sari Juutilaisen mukaan Pohjois-Savo saa joukkoonsa vireän ja eteenpäin menevän kunnan, joka täyttää 10 vuoden päästä 400 vuotta. Joroinen tahtoo olla kirjoittamassa yhteistä pohjoissavolaista menestystarinaa.

– Häränpää viittaa kunnan asemaan maatalouden kehittämisessä. Joroisissa toimi Itä-Suomen ensimmäinen karjanjalostusyhdistys. Kuulat muistuttavat pitäjän sijainnista rajan lähistöllä ja siellä käydyistä taisteluista, hän esitteli vaakunan historiaa.

Jätä kommentti