Haussa Suomen paras kaupunginosa – ehdota suosikkiasi

Missä yhteisöllisyys on vahvaa ja toiminta kaikille avointa? Mistä löytyy elävää kaupunkikulttuuria ja aktiivisia asukkaita? Missä voi tuntea urbaanin kaupungin sykkeen ja kotiseuturakkauden roihun? Nyt saa kertoa ja kehua!

Suomen Kotiseutuliiton Vuoden kaupunginosa -kilpailussa etsitään jälleen Suomen parasta kaupunginosaa. Haussa on viihtyisä ja yhteisöllinen kaupunginosa, jossa on monipuolista toimintaa, aktiivisia asukkaita ja yhteisöjä sekä kaikille avoimia tapahtumia.
Viime vuonna Vuoden kaupunginosaksi tuli peräti 295 ehdotusta, joiden joukosta voittajaksi valikoitui Helsingin Lauttasaari. Hyviä ja rakkaita kaupunginosia maassamme siis riittää – mikä palkitaan tänä vuonna?

Kuka tahansa voi ehdottaa palkittavaa kaupunginosaa – omia kulmia, lomakohdetta, naapurikaupunginosaa tai henkistä kotia, kunhan alue on urbaani kaupunginosa. Ehdotusaika päättyy maaliskuun lopussa. Voittaja julkistetaan Flooran päivänä, 13. toukokuuta. Ehdotuslomake: https://kotiseutuliitto.us12.list-manage.com/track/click?u=9cb36d433e4c1d86a1f878f89&id=3c2711b221&e=2200c282a1

Kisan pääkriteerinä vuonna 2021 ovat kaupunginosan uudenlaiset kumppanuudet ja yhteistyön muodot. Millaista yhteistyötä alueella on? Onko alueella aktiivinen kaupunginosaseura tai muu asukkaita kokoava liike? Haluaisimme kuulla vapaaehtoistoimijoiden, kaupungin ja yritysten välisistä verkostoista ja verkostojen saavutuksista.

Hyvässä kaupunginosassa on toimintaa erilaisille ihmisille, mahdollisuus osallistua alueen kehittämiseen, turvallista elää ja hyvä yrittää. Avoin kansalaistoiminta – erityisesti asukkaiden, yhdistysten, yritysten ja kaupungin yhteistyö – lisäävät kotoisuutta ja hyvinvointia.

Aktiivisia kaupunginosia löytyy eri puolilta Suomea

Palkinnolla Kotiseutuliitto korostaa kaupunginosien paikallistoimijoiden aktiivisuuden merkitystä kotiseudun viihtyvyyden ja yhteisöllisyyden rakentamisessa.

Eri alojen asiantuntijoista koostuva raati eli Kotiseutuliiton kaupunkityön jaosto seuloo ehdotuksista kärkiehdokkaat ja tekee esityksen voittajasta Suomen Kotiseutuliiton hallitukselle, joka nimeää voittajan.

Vuodesta 2001 järjestetyssä kilpailussa on palkittu kaupunginosia eri puolilta Suomea, muun muassa Oulusta, Espoosta, Helsingistä, Porista, Vantaalta, Tampereelta, Turusta, Vaasasta, Lahdesta ja Kajaanista. Ja myös Varkaudesta – vuonna 2003 Suomen parhaana kaupunginosana palkittiin Kommila.

Jätä kommentti