Petra Olli tuo symposiumiin tunnelmia painimolskilta

Pieksämäen helmikuinen Huippu-urheilusymposium IV on saanut kovan luokan vahvistuksen jo ennestään nimekkääseen esiintyjäkaartiin.

Pari vuotta sitten maailman ykköspainijaksi rankattu Petra Olli tuo tapahtumaan tunteita ja tunnelmia painimatolta. Olli on painin maailman- ja Euroopan mestari. Hän on kaikkien aikojen menestynein suomalainen naispainija ja myös yksi maailman kaikkien aikojen ykköstähtiä.

MM-kultaa hän paini Budapestissa vuonna 2018. Samana vuonna hän väänsi 65-kiloisissa myös EM-kultaa. Kirkkain EM-mitali tuli myös vuonna 2016 painoluokkaa alempana. Lisäksi erivärisiä arvokisamitaleja on uran varrelta tullut useasta painoluokasta.

Petra Olli, 26, lopetti aktiiviuransa keväällä 2020. Lappajärven Veikkoja edustanut painija opiskelee tällä hetkellä Kuortaneen urheiluopistossa valmentajan ammattitutkintoa. Samalla kurssilla ovat muun muassa Sami Jauhojärvi ja Tero Pitkämäki.

Petran Ollin lisäksi neljännen kerran järjestettävään Huippu-urheilusymposiumiin ovat tulossa Kansainvälisen olympiakomitean suomalaisjäsen ja ex-huippukävelijä Sari Essayah, Pieksämäen oma rallitähti Esapekka Lappi, ja sinivalkoinen urheiluselostaja Tapio Suominen.

Tapahtuman promoottori Kimmo Halonen pitää hienona, että Petra saadaan mukaan täydentämään symposiumin esiintyjäkaartia. Huippu-urheilua voidaan nyt katsella monelta eri kantilta.

– Sari avaa isoa kuvaa eli miten urheilugenre on muuttunut koronan, ilmastonmuutoksen ja ihmisoikeusvaatimusten keskellä, Esapekka luonnollisesti aukoo moottoriurheilun näkymiä ja Petra pureutuu urheilijan henkiseen jaksamiseen lopettamisen, loukkaantumisten, some-näkyvyyden ja ulkoisten paineiden puristuksessa.

Lauantaina 20. helmikuuta Kulttuurikeskus Poleenissa pidettävään Huippu-urheilusymposiumiin on yleisöllä vapaa pääsy. Ilmoittautuminen sähköpostilla media@live.fi tai Facebookin tapahtumasivulla.

– Toivottavasti korona hellittää ja voimme tehdä helmikuun lopulla turvallisen huippu-urheilutapahtuman, toivoo promoottori Halonen.

Jätä kommentti