Kari Kolan valotaidetta Varkauteen

Kansainvälisesti tunnettu valotaiteilija Kari Kola toteuttaa Varkauden keskustassa sijaitsevaan Koivikkopuistoon Valoinstallaatio Taikametsän. Upean valonpilkahduksen talven pimeyteen tuova Taikametsä tarjoaa voimakkaita värejä, kontrasteja ja kaunista äänimaisemaa. Puiston polut ja puut muuttuvat satumaiseksi valojen ja äänimaailman miljööksi. Myös kirjastotalo saa valaistun ikkunan.

Valotaiteilija Kari Kola on työskennellyt valon kanssa 17 vuotta ja toteuttanut yli 2000 valoprojektia. Moni historiallinen linna, UNESCOn pääkonttori, Stonehenge ja mm. Saanatunturi ovat olleet valaistuna Kolan toimesta.

Taikametsän valot syttyvät lauantaina 5.12. klo 16.00 ja palavat yhtäjaksoisesti maanantaiaamuun 7.12. klo 8.00 saakka. Koivikkopuisto sijaitsee Taulumäen torin ja Varkauden kirjaston vieressä.

Tapahtumajärjestäjät haluavat tuoda koronapandemian vuoksi peruttujen tapahtumien tilalle valoteoksella piristystä ja hyvää mieltä kaikenikäisille, erityisesti lapsille ja perheille. Valoteoksen Varkauteen tuottaa Vekara-Varkaus.

Taikametsäksi valaistava Koivikkopuisto sijaitsee Varkauden kirjaston (Osmajoentie 1) ja Taulumäen torin vieressä. Taikametsään on vapaa pääsy.

Jätä kommentti