Keksi nimi uudelle SOTE-keskuksen rakennukselle. Nimikilpailu on käynnissä 9.-22.11.2020

Varkauteen valmistuu uusi ja upea SOTE-keskus vuonna 2021. Rakennus otetaan käyttöön maaliskuun 2021 aikana. Pääurakoitsijana ja rakennuksen ylläpitäjänä 20 vuoden ajan toimii Lujatalo Oy.

9.-22.11. olevalla nimikilpailulla haetaan nimeä uudelle SOTE-keskus rakennukselle. Nimen valinnassa esiraatina toimii hankkeen toimikunta, jonka puheenjohtajana on kaupunginjohtaja Hannu Tsupari. Lopullisen päätöksen rakennuksen nimestä tekee kaupunginhallitus.

 — Varkauden uusi sosiaali- ja terveyskeskus parantaa palvelujen saatavuutta ja laatua. Palvelut tuodaan saman katon alle helposti kuntalaisten saataville ikäryhmästä riippumatta, sanoo Varkauden kaupungin vt. sosiaali- ja terveysjohtaja Reetta Kettunen.

— Suunnittelun lähtökohtana on ollut yhdenvertaiset, oikea-aikaiset ja kustannustehokkaat tulevaisuuden sote-palvelut, joissa on huomioitu monialaisuus ja palveluiden yhteen toimivuus. Olemme halunneet toiminnan suunnittelussa kiinnittää huomiota myös ennaltaehkäisevään ja ennakoivaan tukeen. Me olemme täällä yhdessä sinua varten, Kettunen kiteyttää.

— Toiminnallisessa suunnittelussa tarkasteltiin nykyiset toimintaprosessit ja niiden muutostarpeet huomioiden väestöpohja muutosennusteineen sekä valtakunnallinen sosiaali- ja terveydenhuollon uudistus. Suunnittelun tavoitteena oli terveyskeskuksen ja sairaalan sekä sosiaalipalveluiden prosessien tehostaminen ja uudistaminen sekä rajat ylittävien prosessien suunnittelu huomioiden valtakunnalliset linjaukset, sanoo hankkeen projektipäällikkö Jukka Koskinen.

— Varkauden SOTE-keskus sijoittuu luonnon kauniille alueelle, aivan järven rannalle. Komminselän aallot ovatkin olleet inspiraation lähteenä julkisivukuvioinnissa, jolla on elävöitetty rakennuksen sisäpihaa antamalla vinkki rakennuksen takana avautuvasta upeasta järvimaisemasta, kertoo Raami Arkkitehtien Kaisa Härkönen.

— Julkisivussa kuvatun vedenleikin, sisätiloista avautuvien näkymien ja pihalle sijoitettavan veistostaiteen avulla rakennus ja sen ympäristö ottaa osaa kuntalaisten eri elämänvaiheisiin niin ilossa kuin surussa, kuvailee arkkitehti Härkönen.

Kilpailuun voi osallistua sähköisesti jättämällä ehdotuksen verkkosivuilta varkaus.fi tai TaskuWarkaus-mobiilisovelluksella.

Ehdotuksen voi myös jättää paperilomakkeella kaupungintalon infopisteeseen, kirjastoon (Osmajoentie 1) tai Olohuoneelle (Kauppakatu 13). Nimiehdotuksen ja yhteystietonsa jättäneiden kesken arvotaan viisi Warkaus-tuotepakettia.

Jätä kommentti