Uusintaensi-ilta Varkauden Teatterissa

Korona katkaisi keväällä loppuun myydyt Leningin jäljillä -näytökset kuin seinään. Teatteri kuunteli asiakkaita herkällä korvalla ja päätti lämmittää näytelmän. Syksyn ohjelmistossa on viisi esitystä, jotka sijoittuvat 23.10.-7.11.20 väliselle ajalle.

Tämä on totta

On perjantai 27.12.1907. Lenin on satimessa Suomessa ja poliisi etsii häntä tarmokkaasti. Bolsevikit päättävät siirtää päämajansa ulkomaille. Leninin on paettava. Päästäkseen Nauvon Kaslotiin ja sieltä Tukholmaan menevän Bore II -laivan kyytiin, hän kävelee ajoittain murtuvalla jäällä koko vaarallisen matkan.

Tämä tapahtuu teatterissa

On perjantai 27.12.1907. Varkauden Teatterin komediassa historiasta tutun kaljun kapinakapteenin pakomatka saa yllättävän käänteen. Hän putoaa jäihin lähellä Seilin saarta ja pelastautuu paikallisen merikapteenin tupaan. Talossa valmistaudutaan uuden emännän saapumiseen. Kapteenin hurskas kodinhoitaja yrittää pitää kapteenin tytärtä kurissa ja herran nuhteessa”. Mutta sitten…. Kukkuluuruu! Halkokasan takaa kurkistaa läpimärkä ja puoliksi paleltunut bolsevikki.

Yksi pieni hätävalhe johtaa toiseen, himpun verran isompaan ja se taas sitä isompaan. Kaaos paisuu kuin pullataikina. Kodinhoitaja yrittää piilotella palelevaa ja puolialastonta bolsevikkia sekä pitää samalla hyveellisiä kulisseja yllä.
Minkähän laisessa maailmassa eläisimme, jos Lenin olisi jäänyt jumiin saarelle?

Antti Hopia todistaa käsikirjoituksellaan, että myös Suomessa osataan tehdä laadukasta ja hauskaa farssikomediaa, hersyttää ohjaaja Ville-Veikko Valtanen.

– Näyttelijäkaarti tekee herkullisia roolihahmoja, joiden seurassa ei voi muuta kuin nauraa, hän jatkaa.

Näytelmän on käsikirjoittanut Antti Hopia. Ohjaus ja lavastus ovat Ville-Veikko Valtasen ja puvustus Taina Peltomäen.  Kampaukset ja maskit on suunnitellut Miia Immonen, äänet Jussi Heiskanen, valot Marko Etelärinne ja tarpeiston on valmistanut Mirja Ryytty.

Rooleissa: Marja Sundgrén, Kari Suhonen, Venla Laari, Isa Lindgren-Backman, Markku Ryytty, Ville-Veikko Valtanen ja Mirja Ryytty.

Ensi-ilta oli Varkauden Teatterissa 16.11.2019. Näytelmän arvioitu kesto on n. 2 tuntia 10 minuuttia sisältäen 20 minuutin väliajan.

Jätä kommentti