Piipunjuurella.fi muutti Finnaan

Forssan museon, Rauman merimuseon, Valkeakosken museoiden ja Varkauden museoiden yhteinen Finna-näkymä avautui yleisölle perjantaina 9.10.2020 klo 10 osoitteessa piipunjuurella.finna.fi

Vuodesta 2014 palvellut piipunjuurella.fi jäi historiaan, kun Piipun juurella -museoiden kokoelmatieto siirtyi finna.fi -palveluun. Kolmen museon kimppa täydentyi neljäksi, kun mukaan saatiin myös Rauman merimuseon kokoelmat. Tarinoita piipun juurelta-palvelussa on julkaisuhetkellä noin 67 000 valokuvaa, museoesinettä ja taideteosta. Digitoitu kokoelma karttuu ja tarkentuu jatkuvasti.

Tavoitteena on edistää pienten teollisuuskaupunkien museokokoelmien saavutettavuutta. Neljän museon hallussa on merkittävä määrä Suomen teollisuusperintöaineistoa, jotka kertovat tarinoita ihmisistä, yhteisöistä, tehdastyöstä ja vapaa-ajasta. Varkauden museot tallentaa Varkauden monialaisen teollisuuden historiaa, erityistä kokoelmissa on yksi Suomen suurimmista valokuvakokoelmista, Forssan museolla on mittavat teollisesti painetun tekstiilin kokoelmat 1800-luvun lopulta vuoteen 2009, ml. Finlaysonin kuosikokoelmat, Valkeakosken museoilla Visavuoren museosäätiön Kari Suomalaisen pilapiirrosten kokoelma ja Rauman merimuseolla merimiesten henkilökohtaiset, elämästä merellä kertovat aineistot, matkamuistoista kirjeiden kautta valokuva-albumeihin.

Finna.fi on valtakunnallinen hakupalvelu, josta löytää aineistoja suomalaisista arkistoista, kirjastoista ja museoista. Jatkossa myös Piipunjuurella-museoiden aineistot ovat käytettävissä kaikissa Finnan palveluissa, kuten esimerkiksi Finna Street -hakutoiminnossa. Finna Street etsii selaimesi antaman sijainnin perusteella kuvia Finnasta, jossa on kaksi miljoonaa suomalaisten museoiden, kirjastojen ja arkistojen valokuvaa. Kirjautumalla Finna-palveluun voit tallentaa ja jakaa suosikkiaineistosi, uusia lainoja ja tehdä varauksia eri kirjastojen aineistoihin yhdestä ja samasta paikasta, tai tallentaa hakuhistoriasi.

Tietokannan kuvia ja tietoja saa käyttää vapaasti koulutuksessa, tutkimuksessa ja yksityisessä käytössä. Julkisen tietokannan kuvat ovat verkkoympäristöön hyvin soveltuvia pieniresoluutiokuvia. Voi antaa kuvakohtaisia lisätietoja tai tilata painokelpoisen kuvan suoraan kuvakohtaiselta Ota yhteyttä-lomakkeella.

Jätä kommentti