Kuinka vähän on tarpeeksi

Varkautelaisen kuvataiteilija, keraamikko Leena Mäki-Patolan keramiikkanäyttely Kuinka vähän on tarpeeksi esittäytyy Helsingissä Laterna Magican kirjagalleriatilassa. Näyttely on esillä 3.10.2020 saakka. Näyttelyään hän kuvailee seuraavasti:

”Yleinen trendi on ollut pyrkimys aina vain suurempaan, näyttävämpään ja vaikuttavampaan. Olen kokenut suuntauksen uuvuttavana. Näyttelyn teoksissa pyrin minimoimaan materiaalin ja ilmaisun. Valkoisen pienet sävyvaihtelut riittävät. Ripustuksessa teokset miltei sulautuvat taustan seinään.

Teokset ovat keramiikkaa. Ohuen levyn pinnalla on useita kerroksia vaaleita lasitteita. Polton kuumuudessa materiaalikerrokset ja raaka-aineet sulautuvat toisiinsa. Syntyy kiteitä, kuplia, kraatereita, valumia, kuroumia, himmeitä ja kiiltäviä alueita, valkoisen hienovaraisia sävyjä.

Elementtien niukkuus auttaa hiljentymään ja keskittymään – näkemään vähemmässä enemmän.”

Jätä kommentti