Syksyn matineasarjassa monipuolinen kattaus laatuelokuvia

Varkauden elokuvateatteri Maximin syksyn matineasarja alkaa sunnuntaina 13. syyskuuta. Sarjassa nähdään seitsemän kiinnostavaa elokuvaa eri puolilta maailmaa. Kutakin elokuvaa esitetään kahdesti, ja näytöspäivät ovat sunnuntai ja tiistai.

Syksyn sarjan aloittaa ruotsalainen, tositapahtumiin ja Ester Roxbergin kirjaan pohjautuva draamakomedia Isäni Marianne. Elokuva kertoo ikääntyneestä perheenisästä ja papista, joka toteuttaa unelmansa muuttaa sukupuolensa miehestä naiseksi. Lämminhenkinen elokuva on Mårten Klingbergin ohjaama.

Erityiseton lempeän huumorin värittämä draama kansainväliseksi hitiksi nousseen Koskemattomat -elokuvan tekijöiltä Olivier Nakachelta ja Éric Toledanolta. Elokuva on tositapahtumiin perustuva tarina kahdesta miehestä, joista toinen työskentelee hankalista oloista kotoisin olevien nuorten kanssa, ja toinen huolehtii vaikeasti autistisista. Heidän elämänsä, aatteensa ja taustansa ovat täysin erilaiset, mutta kun ihmiset kohtaavat, uusia maailmoita avautuu kaikille.

Yhdeksi vuoden indietapauksista on mainittu elokuva Wendy. Se on häkellyttävän kaunis ja sadunomainen draama nuoresta tytöstä, joka hyppää tuntemattomaan tarkoituksenaan välttää aikuistuminen ja löytää elämänsä seikkailu. Unohtumattoman Peter Pan -versioinnin on ohjannut Benh Zeitlin, mies ylistetyn Beasts of the Southern Wild -elokuvankin takaa.

Täysin toisenlaisiin tunnelmiin mennään Roman Polanskin ohjaaman draaman Upseeri ja vakooja kanssa. Elokuva perustuu Robert Harrisin kirjaan An Officer and a Spy, ja keskittyy tosielämän ”Dreyfusin tapaukseen”. Siinä nuoren lupaavan upseerin väitettiin välittäneen saksalaisille sotasalaisuuksia. Hänen tuomitsemisensa elinkautiseen vankeusrangaistukseen jakoi ranskalaista yhteiskuntaa voimakkaasti.

Toisen maailmansodan aikaan sijoittuva lumoava brittidraama Kesämaa kertoo nuoresta, äkkiväärästä ja yksinäisestä kirjailijasta Alicesta, joka vastentahtoisesti avaa kotinsa lontoolaiselle evakkopojalle, Frankille. Heidän välilleen kehittyy odottamaton ystävyys ja yhteys yli elämän ihmeellisen arvaamattomuuden. Elokuvan on ohjannut ja käsikirjoittanut Jessica Swale.

Terapiaa tunisialaisittain on hersyvä draamakomedia ranskalaistuneesta psykoanalyytikosta Selmasta, joka palaa kotiinsa Tunisiaan aikeenaan avata psykoanalyytikon vastaanotto. Vaikka byrokratian rattaat kirskahtelevat, ja kukaan paikallisista ei tunnusta terapiaa tarvitsevansa, jonoa vastaanotolle kummasti syntyy. Elokuvan on ohjannut Manele Labidi.

Syksyn matineasarjan päättää mustan huumorin sävyttämä draamakomedia Näkemiin professori. Se on Johnny Deppin tähdittämä elokuva yliopiston professorista, joka saa kuulla musertavia uutisia terveydestään.  Hän päättää heittää sovinnaiset käytöstavat nurkkaan ja elää elämäänsä juuri niin kuin haluaa. Wayne Robertin ohjaama elokuva on täynnä terävää huumoria, joka paitsi viihdyttää, myös koskettaa.

Matineat syksyllä 2020:

13.9.+15.9.       Isäni Marianne

20.9.+22.9.       Erityiset

4.10.+6.10.       Wendy

11.10.+13.10.  Upseeri ja vakooja

18.10.+20.10.  Kesämaa

1.11.+3.11.       Terapiaa tunisialaisittain

22.11.+24.11.  Näkemiin professori

Muutokset ovat mahdollisia.

Jätä kommentti