Päivä Harjurannalla -tapahtuma elokuun toisena lauantaina

Harjurannalla turvavälit on vakiona, tule tutustumaan! Harjurannan Kyläyhdistyksen 40-vuotisjuhlavuoden perinteisessä kesätapahtumassa lauantaina 8.8. on jälleen mahdollisuus tutustua kylän eri kohteisiin ja kisata niin mato-onginnan SM-kisoissa kuin Miss Harjuranta -kisoissa.

Mukana tapahtumassa on käyntikohteita eri puolilta Harjurannan kylää: Soukanharjun tilalla Petkelniemessä on tarjolla talutusratsastusta, Härmäniemessä on avoimet ovet Honkaniemen kotimuseossa, joka on tuttu Yhdessä Harjurannalla – tarinoita elävästä kylästä -dokumentista, ja Orvokin käsityönäyttelyssä Joutsenniemessä pääsee tutustumaan taidonnäytteisiin vuosikymmenien takaa.

 Harjurannan upeita luontokohteita ovat Peisin luonto- ja kuntopolku Joenmäenvuorella sekä Kotakallion luonto- ja ajatelmapolku Härmäniemessä. Harjurannan luontokirkko tarjoaa oivan hiljentymispaikan kiireen keskelle.

Leppävirran Urheilijat järjestää urheilukentällä kuulantyöntökisan sekä lasten juoksukilpailun, ja Ahvenlammentiellä kisataan Harjuranta-hölkässä. Lisäksi halukkailla on mahdollisuus lähteä ohjatulle maastopyöräretkelle, joka starttaa Kylätuvalta klo 12.30. Matkoja löytyy kaksi, toinen edistyneemmille ja toinen lapsille ja aloittelijoille. Frisbeegolfin ja golfin saloihin pääsee myös tutustumaan lajiesittelyissä.

Maarianvaaran Ohjelmapajan Suunsoittosirkus tuo kulttuuriannoksen iltapäivään. Klo 16 alkava esitys tarjoaa laulua, lausuntaa ja lavakomiikkaa Kylätuvan salissa, ja sen kesto on noin yksi tunti. Kaikenlainen suojautuminen auringolta, sateelta ja taudeilta on sallittua.

Anssi Huotarin harmonikan soitto aloittaa illan musiikkiesitykset klo 17, lisäksi trubaduuri Jere Hartikainen viihdyttää yleisöä iltamyöhään saakka.

Viisitoista vuotta sitten Kylätuvalla nähtiin Miss Suomi -ehdokkaita, ja tänä vuonna kuka tahansa ikään ja sukupuoleen katsomatta voi osallistua Miss Harjuranta -kisaan! Voittajalle on luvassa maineen ja kunnian lisäksi Superlahjakortti.

Kylätuvan Korona-kahvio palvelee kävijöitä klo 12 alkaen iltamyöhään saakka yhdessä perinteikkään Martin Pubin kanssa.

Päivä Harjurannalla -tapahtuman aikataulut päivittyvät Harjurannan Kyläyhdistys ry:n kotisivuille osoitteessa:

harjuranta.blogspot.com

Jätä kommentti