Dekkarit Festivaali käyntiin torstaina

Viikonlopun mittainen Dekkarit Festivaali käynnistyy torstai-iltapäivällä 30.8. kello kolmelta Varkauden Päiviönsaaressa Warkauden Klubilla. Dekkarit tuo kulttuuritarjontaa Varkauteen jo viidennen kerran ja tuo mukanaan nelipäiväiseen tapahtumaan runsaan joukon kirjailijoita kuin myös asiantuntijoita niin yhteiskunnan huipulta kuin aiheeseen liittyvän asemansa ja asiantuntemuksensa osalta.

Tapahtuman lauantaipäivän sotarikosseminaari otsikolla ”Sotarikokset – niiden uhrit ja todistajat” tuo Varkauteen presidentti Tarja Halosen, joka saapuu Varkauteen puolisonsa kera jo torstaina. Presidentti Halonen avaa puheenvuorollaan seminaarin, jonka keskusteluissa pyritään nostamaan esiin erityisesti sodan ja sotarikosten viattomien uhrien, kuten naisten ja lasten asemaa, pakolaisten riistoa ja kaltoin kohtelua. Samaten keskustelun aiheina ovat yhteiskunnan rajalliset mahdollisuudet torjua tai lievittää sotarikoksia vallitsevassa geopoliittisessa tilanteessa.

Tapahtuman avauspäivänä toteutetaan ensimmäistä kertaa rikosaiheinen lavarunouskilpailu ”Runo ja rangaistus”, iltaohjelmissa on rapujuhlat ja lauantaina iltajuhla. Dekkarifestivaalin yhteydessä julkistetaan ja palkitaan dekkariaiheisen novellikirjoituskilpailun parhaat. Tapahtuman päätöspäivänä sunnuntaina teemana on ”Tribute to Agatha Christie” eli puheenvuorot on varattu dekkarigenren naispuolisille kirjailijoille, jotka eivät ole vanhoja konkarikirjoittajia vaan uudempia tulokkaita tuoreine näkemyksineen ja lähtökohtineen.

Dekkarit festivaalin tarkemmat ohjelmatiedot löytyvät osoitteesta:

brott.fi

Jätä kommentti