Street fishing – matalan kynnyksen katukalastuskisat valtaavat kesäkaupungit

Katukalastajat päästetään vauhtiin maanantaina 27. heinäkuuta Turun Street fishing -kilpailussa. Jatkoa seuraa muutamaa päivää myöhemmin Rovaniemellä. Kaikkiaan tänä kesänä järjestetään 11 katukalastuskisaa ympäri Suomen. Turussa, Helsingissä ja Tampereella järjestetään samassa yhteydessä myös Siisti Biitsi -talkoot. Street fishing -katukalastuskisa järjestetään Varkaudessa 27.8.

Street fishing on jo muutaman vuoden ajan tuonut rentoja kalastuskilpailuja urbaaniin ympäristöön aivan kaupunkien keskustojen tuntumaan. Tapahtumissa kalastetaan kaverin kanssa ja välimatkat ovat lyhyitä, joten tarjolla on lähikalastusta parhaimmillaan ja leppoisimmillaan. Myös yleisön on helppo seurata kilpailua, jossa ainoastaan rannalta kalastaminen on sallittua.

Kilpailussa kalastetaan kaverin kanssa eli kahden hengen joukkueena. Parit pyrkivät saamaan kasaan mahdollisimman monta senttiä yhteispituutta neljällä eri lajia olevalla kalayksilöllä. Homma toimii kaikille ikään ja sukupuoleen katsomatta. Koska mukaan halutaan myös mahdollisimman paljon lapsia ja nuoria, jokainen vuonna 2002 tai myöhemmin syntynyt osallistuu ilmaiseksi ja saa vielä viisi lisäsenttiä joukkueensa lopputulokseen. Kaikki tarkemmat tiedot löydät sivuilta: www.fisuun.fi/streetfishing2020

Kussakin Street fishing -kilpailussa palkitaan kolme parasta joukkuetta. Lisäksi voittajat julistetaan kyseisen kaupungin Kalakunkuiksi 2020 ja koko kesän kovimman tuloksen tehneet nimetään syksyllä Vuoden katukalastajiksi.

Onkiminen kuulunee saalisvarmana ja monia eri kaloja pyytävänä menetelmänä osaksi useimpien joukkueiden taktiikkaa, samoin kuin viehekalastus jonkin kookkaamman petokalan nappaamiseksi siiman päähän. Kilpailussa saadut kalat voi joko tuoda kisakeskukseen kisan jälkeen tai ne voi halutessaan vapauttaa mittalaudalta kuvaamisen jälkeen.

Turun, Tampereen ja Helsingin kilpailujen yhteydessä järjestetään myös Pidä Saaristo Siistinä ry:n Siisti Biitsi -talkoot, jolloin halukkailla on mahdollisuus lainata siivousvälineitä ja kerätä roskia rannoilta.

Street fishing -kilpailut tänä kesänä: Turku 27.7., Rovaniemi 1.8., Mikkeli 5.8., Helsinki 13.8., Oulu 15.8., Raahe 16.8., Tampere 19.8., Kajaani 25.8., Varkaus 27.8., Jyväskylä 8.9. ja Uusikaupunki 12.9.

Jätä kommentti