Kohtaamisia -yhteisnäyttely Warkauden Klubilla

Tämän taidekesän merkittävä näyttelytapaus on kuvanveistäjä Taru Mäntysen ja tekstiilitaiteilija, professori Riitta Nelimarkan yhteisnäyttely ”Kohtaamisia” Warkauden Klubilla. Näyttely on avoinna  2.8. saakka viikon jokaisena päivänä. Näyttelyn avasi maanantaina 29.6. Varkauden kaupunginjohtaja Hannu Tsupari. Aurinkoisen iltapäivän kruunasi oopperalaulaja, bassobaritoni Juha Kotilaisen esiintyminen, säestäjänään Jukka Ollila.

”Kohtaamisia” -näyttely nostaa esille kahden maineikkaan taiteilijasuvun polkujen uudessa risteyksessä esille myös sukujen patriarkat, Eero Nelimarkan ja Jussi Mäntysen. Näyttelyssä on ensimmäistä kertaa julkisesti esillä Eero Nelimarkan Jussi Mäntysestä maalaama muotokuva, jota taiteilija ei signeerannut.

Videojutussa haastateltavina näyttelyn kuraattori, galleristi ja taidekriitikko Veikko Halmetoja ja kuvanveistäjä Taru Mäntynen.

Jätä kommentti