”Ylioppilasleipomo” esittelee valokuvin Varkauden lukion historiaa

Liittyen Varkauden lukion satavuotisuuteen, silloisesta Varkauden yhteislyseosta ylioppilaaksi kirjoittanut Jukka Olkkonen kiinnostui tekemään valokuvakollaaseja lukion historiasta – 1930-luvulta myöhäiselle 1960-luvulle saakka. Kahdeksan kollaasin valokuvanäyttely on ripustettu Varkauden lukion aulatiloihin ja näyttelyn avajaisia vietetään 29.8. samanaikaisesti lukion tämänvuotisen ylioppilasjuhlan kanssa.

”Ylioppilasleipomo”-nimityksen on keksinyt ja piirtänyt Uuno Tapani Lemminkäinen, josta tuli merkittävä kuvataiteilija. Piirroksen leipuri on rehtori Mauno Koskinen.

Näyttely on nimeltään ”Ylioppilasleipomo” ja kuvamateriaalia kerätessään kotialbumien omistajilta ja koostaessaan kollaaseja Jukka Olkkonen on tehnyt ison työn. Kuvallisesti dokumentoituna Varkauden lukion historiaa ei aiemmin ole näin laajasti tuotu nähtäville.

Jukka Olkkonen sai idean ”Ylioppilasleipomo”-projektiin oman valokuvanäyttelynsä yhteydessä Taidekeskus Väinölässä.

– Ajatus näyttelyn kokoamisesta syntyi syksyllä 2019 Taidekeskus Väinölässä Varkaudessa olleen ”Maailma on kaunis” – valokuvanäyttelyni aikana. ”Ylioppilasleipomo”-näyttelyssä on koosteita muutamien vuosien ylioppilasluokista ja kuvat ovat peräisin heidän albumeistaan, Olkkonen kertoo. Näyttely esittäytyy jo tässä vaiheessa verkossa osoitteessa:

https://jukkaolkkonen.galleria.fi/kuvat/LUKIO100/

Äänihaastattelussa Varkauden lukion johtaja Pasi Leinamo kertoo näyttelystä ja lukion kuulumisia

Jätä kommentti