Juhannusjuhla koko perheelle Tyyskässä

Juhannusaattoiltana Varkauden Kotiseutukeskus Tyyskän pihapiiriin astuttaessa ensimmäisenä oli ottamassa vastaan juhannussalko – aattopäivän aikana Warkaus-seura ry:n ja Varkauden Svenska Skolanin aktiivien talkootöillä tekemänä. Harvinainen näky Varkaudessa nykypäivänä, mutta olisikohan niin, että 1800-luvun loppupuoliskolla ja 1900-luvun alussa juhannussalko olisi ollut pystyssä Varkaudessa samoilla paikoilla?  Varkauden Kotiseutukeskus pihalla juhannussalko on tarkoitus pitää pystyssä koko Juhannuksen ajan.

”Juhannussalko kuuluu Ruotsin, Ahvenanmaan ja Suomen ruotsinkielisten rannikkoseutujen juhannusperinteisiin. Koristesalon pitkään, lipputankoa muistuttavaan varteen asetetaan poikkipuita, jotka koristellaan kukkasin ja lehväköynnöksin. Usein kylät kilpailevat siitä, missä on kauneimmin koristeltu salko. Juhannussalkoa muistuttavia rakennelmia ja niihin liittyviä perinteitä esiintyy myös Saksassa, Itävallassa, Yhdistyneessä kuningaskunnassa, Tsekissä, Slovakiassa, Sloveniassa ja Unkarissa” (Wikipedia)

Juhannuskokko paloi Tyyskänniemessä samoilla seutuvilla, jossa juhannuskokkoa tiettävästi on poltettu jo 160 vuotta sitten ja juhannuskokkoa oli katselemassa väkeä myös kaupungintalon rantamaisemassa. Kotiseutukeskuksen pihamaalla soi musiikki, muurinpohjalettu tuoksui ja yhdessä nautittiin keskikesän taiasta aurinkosäässä.

Hyvää Juhannusta!

Jätä kommentti