Maxim avataan koronatauon jälkeen

Varkauden elokuvateatteri Maxim avataan yleisölle jälleen keskiviikkona 24.6. Koronan aiheuttamien kokoontumisrajoitusten vuoksi elokuvateatteri oli suljettuna kolme kuukautta. Myös muut Savon Kinojen elokuvateatterit Joensuussa, Savonlinnassa ja Iisalmessa avataan 24.6., Kiteen elokuvateatteri 3.7. Elokuvateattereissa noudatetaan AVI:n ohjeistuksen mukaisia toimintatapoja, joilla varmistetaan asiakkaiden ja henkilökunnan turvallisuus edelleen vallitsevan poikkeusajan vuoksi. Toimintatapoja päivitetään ohjeiden ja käytäntöjen muuttuessa.

Elokuvanäytöksiin otetaan rajattu määrä asiakkaita. Saleissa on käytössä joka toinen penkkirivi, ja seurueiden väliin jätetään vähintään kaksi tyhjää paikkaa. Näytöksissä ei ole paikkanumerointia, vaan katsojat voivat vapaasti valita paikat turvavälejä noudattaen. Näytösten välejä porrastetaan entistä enemmän jonojen välttämiseksi. Asiakkaiden toivotaan ostavan elokuvaliput Savon Kinojen verkkokaupasta tai kassalla maksettaessa käyttävän korttimaksua.

Näytöksiin ei oteta varauksia, vaan lippuja voi ensimmäisten viikkojen ajan vain ostaa. Sarja-, lahja-, yritys- ja herkkuliput sekä lahjakortit, joiden voimassaoloaika on päättynyt tai päättyy ajalla 17.3.2020 – 22.9.2020, saavat 5 kuukautta pidemmän voimassaoloajan. Voimassaoloajan pidennys tulee lippuihin automaattisesti eikä vaadi asiakkailta toimenpiteitä.

Elokuvateatterin siivousta ja hygieniatoimia on tehostettu ja lisätty, ja esimerkiksi suosituimpia leffaherkkuja popcorneja myydään poikkeusaikana kannellisissa rasioissa.

Maximin ohjelmistossa nähdään alkuviikkoina lähinnä keväällä ensi-iltaan saapuneita elokuvia, joiden näytökset jouduttiin keskeyttämään teattereiden sulkemisen vuoksi. Aloitusohjelmistossa on Tuukka Temosen ohjaama draama Aika jonka sain, koko perheen seikkailu Heinähattu, Vilttitossu ja ärhäkkä koululainen, Jane Austen -draama Emma, kirjaklassikon filmatisointi Erämaan kutsu, sekä kotimainen komedia Se mieletön remppa. Täysin uutena ensi-iltana keskiviikkona aloittaa animaatio Samsam.
Suomen ensi-iltoja saadaan enemmän ohjelmistoon heinäkuun puolella, jolloin valkokankaalle saapuvat muun muassa Lauri Randlan draamakomedia Näkemiin Neuvostoliitto sekä Christopher Nolanin scifi-toimintaspektaakkeli Tenet.

Jätä kommentti