Varkauden taidemuseon kesässä Savon villit -näyttely

Suomalaista ekspressionismia on esillä taidekeräilijä Jani Pakkalan kokoelmasta Varkauden taidemuseossa 2.6.-13.9. välisenä aikana. Modernin taiteen murroskausi 1910-luvulla vaikutti pitkäksi aikaa tapaan kuvata suomalaiseksi määriteltyä maisemaa ja elinympäristöä. Savon villit -näyttelyssä on teoksia vuosilta 1916-1926, taiteilijoina 18 Marraskuun ryhmän piiriin kuuluvaa tekijää, joista useilla on linkkejä Savon alueelle.

Marraskuun taiteilijaryhmän keskushahmona pidetään Tyko Sallista. Ryhmä syntyi alun perin taloudellisista syistä kuten myös aikansa vastapariksi nähty seitsemän taiteilijan ryhmä eli Septem, taiteilija Magnus Enckellin johdolla. Osa Marraskuun ryhmän taiteilijoista esiintyi myös Septemin näyttelyissä.

Videojutussa haastateltavina Varkauden taidemuseon intendentti Sinikka Miettinen ja taidekeräilijä Jani Pakkala.

Jätä kommentti