ILOA… TOIVOA… NAIVISTIT Varkaudessa 1.6.– 22.8.2020

Kesäkuun ensimmäisenä päivänä avautuu (ei perinteistä avajaistapahtumaa) 60 naivistin ILOA-TOIVOA NAIVISTIT Varkaudessa -näyttely. Näyttelyn on kuratoinut Suomen Naivistit Ry:n puheenjohtaja Marja-Muusa Hämäläinen. Kaupunginjohtaja Hannu Tsupari juhlistaa näyttelyn avautumista keskiviikkona 3.6. puoliltapäivin.

Näyttely avaa oven naivistitaiteen iloon, toivoon  ja tarinoiden lumoon. Kerrostalojen keskellä Taidekeskus Väinölässä –  koivujen katveessa, 107 vuotta taiteen ja monien tarinoiden talossa, on hyvän mielen – Suomen laajin naivistitaiteen – 60 naivistin lumoava näyttely,  nyt 9. kerta. Taidekeskus  Väinölä on täyttynyt  eri puolita Suomea saapuneista 60 naivistin teoksista, jotka ovat täynnä värien hehkua ja  moninaisia tarinoita ja teokset  tekevät ja saavat tekemään hyvää ja kokemaan elämä kantaa kaiken keskellä.

Naivistinäyttelyn tämän vuoden teemana on TOIVOA…

Toivo kannattelee elämän myllerryksissä, suurien surujen ja vastoinkäymisten keskellä. Toivo antaa luottamusta, kaikki järjestyy parhain päin..kyllä me selviämme..olemmehan sisukasta kansakuntaa. Toivo lohduttaa. Toivo on unelmien kompassina sekä kaiken elämän ilon ja hyvän virittäjänä.

Naivistit kertovat teoksillaan tarinoita, jotka tekevät ja saavat tekemään hyvää ja kokemaan – elämä kantaa kaiken keskellä. Tämän näyttelyn teokset kertovat toivosta, elämästä – sen moninaisuudesta, kiitollisuudesta, ilonpilkahduksista – uusien näköalojen avaajina, havahduttajina…

Näyttelyssä on tekijän tarina ja jokaisen katsojan oma tarina ja näin voimme kuulua rikkaaseen, monivivahteiseen tarinankertojien ikiaikaiseen ketjuun – vuodet vaihtuvat, tarinat elävät…

Näyttelyn yhteydessä on lapsille taideseikkailu, tänä vuonna puput ovat loikkineet katsomaan värikkäitä teoksia ja myös Onnenlintu on lentänyt Väinölään….

Nukketeatterin lumoa – Olipa kerran – on Taidekeskus Väinölän nukketeatterissa tiistaisin klo 10 ja klo 11. Nukketeatterissa esittäytyvät Aadalmiinan helmi ja Onnenlintu.

Kalakukko-katujuna ajeluilla on opastettuna Taru Mäntysen veistoskierros. Taidekeskus Väinölän pihapiirissä on Wäinölä Areenalla kesän aikana useita tapahtumia – runoja, tarinoita, maalausta. Keskiviikkona 24.6. tehdään värikäs unelmakartta, keskiviikkona 1.7. lorutellaan, maanantaina 6.7. on vuorovaikutteinen runohetki Eino Leinon – Runon ja suven -päivän merkeissä. Perjantaina 10.7. pidetään non-stopina ”Valtakunnallinen kuvataidepäivä” ja keskiviikkona 15.7. tehdään yhdessä pörriäisille koti. Kirja Varkaus ry:n kanssa yhteistyössä torstaina 23.7. Hannu Itkosen ja Antti Ahon teemana on ”Warkauden vuosikymmenien kertomaa”. Keskiviikkona 5.8. tapahtuman aiheena on ”Naivisti sydän siveltimellä”, perjantaina 14.8. on ”Taiteiden yö” ja kesän kiitosjuhla pidetään lauantaina 22.8.

Taidekeskus Väinölän ja Wäinölä Areenan kaikki tapahtumat toteutetaan viranomaisten määräyksiä noudattaen. Siksi on hyvä katsoa ajankohtaiset tiedot kotisivuilta: taidekeskusvainola.fi

Jätä kommentti