Varkauden Teatteri livestriimaa ensi-illan maksuttomasti

Tähän päivään tuotu klassikkosatu Adalmiinan helmi vie katsojan taianomaiseen maailmaan tarjoten mielikuvituksen juhlaa ja silmäkarkkia. Varkauden Teatteri haluaa tuoda iloa karanteenikoteihin livestriimaamalla ilmaiseksi Adalmiinan helmi -näytelmän ensi-illan lauantaina 18.4. klo 13. Livestriimausta pääsee seuraamaan ilmaiseksi klikkaamalla linkkiä Varkauden Teatterin Facebook-sivulta tai Instagram-tililtä. Linkki avautuu 18.4. klo 12:55.

Adalmiinan helmi on alun alkaen Zacharias Topeliuksen vuonna 1856 julkaistu satu. Varkauden Teatterissa nähdään siitä raikas versio, jonka on käsikirjoittanut Anna Krogerus. Sen on ohjannut ja sovittanut Ville-Veikko Valtasen ”värittämä” raikas versio. Sadun draama ja hersyvä komiikka tarjotaan kaikenikäisille taianomaisena tarinana. Adalmiinan helmessä teatterin taika on läsnä ensihetkestä alkaen.

Koronavirus toi odottamattomia haasteita näytelmän valmistumiseen. Harkinnan jälkeen teatteri päätti tehdä näytelmän valmiiksi. Yleisöesitykset sijoitetaan vuoden 2021 kevääseen.
Työryhmässä syntyi halu jakaa valmis tuotanto jo tänä keväänä mahdollisimman monen iloksi. Teatterin tehostemestari Jussi Heiskanen otti ideasta kopin. Yksi puhelinsoitto Panasonicia maahantuovalle Kauko Oy:n Juha Lindqvistille – ja ongelma oli ratkaistu. Kauko Oy lainasi ja toimitti teatterille veloituksetta kaksi kappaletta laadukkaita striimauskameroita. Varkauden Teatterin lavastamon monitoimimies Jani Jeulonen vastaa näytelmän striimauksesta.

Lapsi ilman rajoja

Tarina lienee tuttu: Olipa kerran tyttö, joka syntyi koko valtakunnan palvomaksi prinsessaksi. Hän sai kastelahjaksi helmen, joka tekee hänestä joka päivä yhä kauniimman, viisaamman ja rikkaamman. Jos hän kadottaa helmen, hän menettää kaiken saamansa. Tytärtään suojellakseen kuningas ja kuningatar päättävät, että Adalmiina ei saa poistua koskaan linnan porttien ulkopuolelle. 15-vuotissyntymäpäivänään Adalmiina päättää karata. Satumainen seikkailu alkaa, kun hän astuu taikametsään ja kohtaa Lähteen henget.

Adalmiinan helmi on klassinen kertomus ylpeyden ja ylimielisyyden palkasta sekä nöyryydestä ja sydämen hyvyydestä.

 Löydä lapsi itsestäsi

Ohjaaja Ville-Veikko Valtanen on suuri kokoperheen teatterin ystävä.

– Koronaviruksen myötä olemme panostaneet työturvallisuuteen erityistä huomiota, Valtanen sanoo ja jatkaa, että kuitenkin kaiken tämän kauheuden keskellä kukkii tarinat, jotka kumpuavat kaikkialle maailmaan.

– Teatterin tärkein tehtävä on kertoa tarinoita ja nyt haluamme kertoa Adalmiinan helmen tarinan, hän toteaa.

Adalmiinan helmi on Ville-Veikko Valtasen ensimmäinen koko perheen näytelmän ohjaus Varkauden Teatterille. Valtanen on näytellyt Varkauden Teatterissa vuodesta 2006 ja ohjannut sinä aikana Varkauteen 6 näytelmää.

Näytelmänlavastus on Sami Härkösen, Jani Jeulosen ja Ville-Veikko Valtasen yhteistyötä. Satumainen puvustus on Taina Peltomäen 30-vuotisjuhlapuvustus. Näytelmässä vilahtelee Tainan luomia pukuja vuosien varrelta. Musiikin on säveltänyt Sami Ruutiainen. Kampaukset ja maskit on suunnitellut Miia Immonen, äänet Jussi Heiskanen ja valot Marko Etelärinne. Tarpeiston on valmistanut Mirja Ryytty ja näyttämömiehinä nähdään Jussi Immonen ja Petteri Ryytty.

Rooleissa ovat Helmiina Kauhanen, Jesse Kinnunen, Leena Liimatainen, Jukka-Pekka Löhönen, Mimmi Rantala, Marja Sundgrén, Markku Ryytty ja Ville-Veikko Valtanen. Adalmiinan roolin näyttelee Venla Laari.

Näytelmän arvioitu kesto on kaksi tuntia ja viisi minuuttia sisältäen 20 minuutin väliajan.

Jätä kommentti