Pohjois-Savon liitto ohjaa EU-varoja koronan vastaiseen taisteluun

Pohjois-Savon liitto on avannut täydentävän rahoitushaun koronaviruksen aiheuttamien haittojen torjuntaan ja korjaamiseen. Rahoitus on suunnattu yritysryhmille ja Pohjois-Savon kunnille. Kuntia kannustetaan tarttumaan erityisesti terveydenhuoltoon liittyvien palveluiden ja järjestelmien kehittämiseen.

– Tämä on meidän yhteinen taistelumme, joten kaikkien voimavarat tarvitaan nyt käyttöön. Mekin tahdomme olla mukana kantokykymme mahdollistamissa rajoissa, sanoo maakuntajohtaja Marko Korhonen Pohjois-Savon liitosta.

Korhosen mukaan paikallinen aloitteellisuus käy hyvin yksiin Euroopan komission linjausten kanssa. Komissio on ehdottanut EU-varojen suuntaamista siten, että niitä voitaisiin käyttää nykyistä joustavammin myös kuntakentän tukemiseen.

– Vaikka EU-ohjelmakausi on aivan loppusuoralla, meillä on onneksi vielä jonkin verran Euroopan aluekehitysrahaston varoja jäljellä. Olemme miettineet näitä toimenpiteitä yhdessä kuntien, kehitysyhtiöiden ja yrittäjien kanssa.

Täydentävä rahoitushaku on tarkoitettu akuuttiin kriisiin, mutta myös auttamaan yrityksiä uudistamaan toimintaansa. Hankkeiden tulee olla nopeasti käynnistettävissä.

– Tässä haastavassa tilanteessa on pystyttävä näkemään myös vuoren yli, Korhonen kannustaa.

Täydennyshaku päättyy tämän kuun lopulla.

Jätä kommentti