Varkauden kaupungin uusi TaskuWarkaus-mobiilisovellus on ladattavissa sovelluskaupoista

TaskuWarkaus on mobiilisovellus eli appi, jolla pääsee seuraamaan kaupungin ajankohtaisia asioita ja kehittämään palveluita. Tavoitteena on lisätä kuntalaisten osallisuutta ja vaikuttamismahdollisuuksia kaupungin kehittämiseen. Kuntalaiset saadaan kattavasti viestinnän piiriin välineellä, joka suurelle osaa on jo hyvinkin luontainen eli älypuhelin.

Appi on ilmainen ja mahdollistaa matalan tason osallisuuden kunnan kehittämiseen erilaisten kohdennettujen pikakysymysten muodossa.

Kunnat ovat tehneet valtavan digiloikan nyt poikkeusolojen aikana, niin myös Varkaus.

– TaskuWarkaus on osa verkkopalvelualustan kehitystyötä ja se otetaan käyttöön yhtenä kaupungin viestintäkanavana, kertoo Varkauden verkkomediasuunnittelija Laura Rosenberg.

 – TaskuWarkautta tullaan käyttämään tiedotus- ja viestintäkanavana myös häiriötilanteissa ja poikkeusoloissa, kuten nyt koronavirus COVID-19 tiedotukseen liittyvissä asioissa. Appi kannattaa siis käydä lataamassa, Rosenberg kehottaa.

– Meillä on mahdollisuus tavoittaa kuntalaiset erilaisten pikakyselyiden avulla. Pikakysymysten vastaukset eivät näy sovelluksessa julkisesti vaan ainoastaan sovelluksen ylläpitäjille. Vastauksia tullaan käyttämään palveluiden kehittämiseen ja niistä julkaistaan myös koosteita kaupungin omiin viestintäkanaviin, Rosenberg sanoo.

Myös kaupungin verkkosivuja on mahdollisuus käyttää appin kautta ja sinne on nostettu mm. kaupungin julkaisemat uutiset ja tapahtumat.

Appi on ladattavissa sovelluskaupoista Androidille (Google Play) ja iPhonelle (App Store) jokaisen taskuun. Tarkemmat latausohjeet löytyvät verkkosivuilta varkaus.fi/taskuwarkaus. Kohdennettujen kysymysten lähettäminen on mahdollista, kun käyttäjä rekisteröityy sovellukseen ja vastaa profiilikysymyksiin.

TaskuWarkaus sovelluksen hankinnassa ja kehittämisessä on ollut mukana kohti eKuntaa-hanke. Hanketta hallinnoi Kehitysyhtiö SavoGrow Oy.

Jätä kommentti