Vekara-Varkauden tapahtumat perutaan

Valtioneuvosto linjasi 31.3.2020, että korona-epidemian leviämisen torjunnan linjaa jatketaan 13.5.2020 saakka. Aluehallintovirastot ovat 17.3.2020 antaneet määräykset, joiden mukaan yli 10 hengen yleiset kokoukset ja yleisötilaisuudet kielletään. Myös mm. teatterinäytökset, konsertit, näyttelyt ja urheilutapahtumat kuuluvat määräyksen piiriin.

Koronavirustilanteen vuoksi on päätetty toimia vastuullisena tapahtumanjärjestäjänä ja tehdä päätöksiä ennakoiden tulevat rajoitukset. Vekara-Varkaus festivaaliviikolle 8.-14.6.2020 suunnitellut yleisötapahtumat, seikkailut, työpajat, retket ja muu ohjelma perutaan.

– Pyrimme toimimaan annettujen suositusten ja ohjeiden mukaan. Emme halua vaarantaa yleisöämme, työntekijöitämme, yhteistyökumppaneitamme, talkoolaisiamme ja muita festivaaliin osallistujia tilanteessa, jossa koronaviruksen leviäminen on mahdollista, toteaa mediatiedotteessa festivaalipäällikkö Heli Sutinen, jonka mukaan festivaalitoimistossa on päätetty  tuottaa Vekara-Varkauden ajankohdalle sisältöä ja ohjelmatarjontaa eri kanavia käyttäen.

– Haluamme tuottaa iloa ja sitä pilkettä silmäkulmaan lapsille ja perheille tässä poikkeustilanteessa käytettävissä olevien mahdollisuuksien ja keinojen mukaan. Olemme kutsuneet yhteistyökumppanimme mukaan tuottamaan vaihtoehtoisia ohjelmasisältöjä, joita voisimme tarjota yleisölle tämän haastavan kevään jälkeen Vekara-Varkauden ajankohtana 8.-14.6.2020.

Jätä kommentti