Vältä asiointia lajittelu- ja jäteasemilla

Koronatilanteen vuoksi vallitsevassa poikkeustilanteessa jätehuoltoyhtiöt pyytävät kotitalousasiakkaitaan välttämään asiointia lajittelu- ja jäteasemilla. Kotitalousasiakkaita pyydetään siirtämään lajittelu- ja jäteasemilla asiointi myöhempään ajankohtaan.  
 
Kotitalousasiakkaita pyydetään varastoimaan pienet määrät lajittelu- ja jäteasemalle kuuluvaa jätettä kotona poikkeusolojen yli.  Jos asiointi lajittelu- tai jäteasemalla on välttämätöntä, on tärkeää muistaa hygieniaturvallisuusohjeet sekä riittävä etäisyys henkilökuntaan ja toisiin asiakkaisiin.  

Jätehuoltoyhtiöt ovat järjestäneet lääkejätteen vastaanoton apteekkien kautta. Lääkejätteet suositellaan toistaiseksi säilyttämään kotona. 
 
Huomioi seuraavat hygieniatoimet asioidessasi lajittelu- ja jäteasemilla:

  • Älä asioi asemilla, jos olet sairaana, palannut ulkomailta tai sinut on määrätty karanteeniin.  
  • Vältä lähikontaktia. Pidä vähintään kahden metrin etäisyys toisiin ihmisiin. 
  • Huolehdi käsiesi puhtaudesta.  
  • Yski hihaan tai nenäliinaan.  

Huomioi, että tilanteet voivat muuttua nopeasti. Tarkista lajittelu- tai jäteasemasi aukiolo ennen jätteen tuontia. Seuraa poikkeusoloajan tiedotusta jätehuoltoyhtiösi verkkosivuilta.  

Lajitteluasemat ja jäteasemat ovat jätehuoltoyhtiöiden vastaanottopisteitä niille jätteille, joita ei voi laittaa kodin jäteastioihin tai viedä aluekeräys- tai ekopisteille. Lajittelu- ja jäteasemille kuuluvaa jätettä ovat esimerkiksi isot jäte-esineet sekä rakennus- ja remonttijäte. 

Jätä kommentti