Ohjeita koronavirustartuntojen leviämisen rajoittamiseksi on noudatettava

Varkauden ja Joroisten yhteistoiminta-alueella on kolme varmistettua koronavirustartuntaa.  Tartuntavaara on siis todellinen tälläkin alueella. Tehokkain tapa ehkäistä koronavirustartuntojen leviämistä on pysyä kotona, huolehtia käsien pesusta ja noudattaa kaikkia viranomaismääräyksiä.

Tilanne on kuitenkin rauhallinen ja varautumistoimenpiteisiin on ryhdytty tartuntojen leviämisen estämiseksi. Suurimmat toimenpiteet liittyvät sairaalahoitoa vaativien koronapotilaiden hoidon turvaamiseen. Tämän vuoksi kuntoutusosasto on päädytty tyhjentämään 25.3.2020 alkaen ja muuttamaan sen toiminta hengitystieinfektio-oireisten osastoksi. Henkilökuntaa on perehdytetty työskentelemään tartunnan saaneiden potilaiden kanssa.

Poikkeusoloissa joudutaan turvaamaan kriittisiä toimintoja siirtämällä henkilöstöä niihin tehtäviin ja toimipisteisiin, joiden ylläpitäminen on välttämätöntä. Tämän vuoksi myös psykiatrian osasto sulkeutuu toistaiseksi perjantaina 27.3.2020. Henkilökuntaa siirretään tarvittaviin tehtäviin muissa terveydenhuollon yksiköissä sekä psykiatrian akuuttityöryhmään, joka osaston sulun aikana toimii laajennetusti ja antaa tukea potilaille kotiin.

Psykiatrian akuuttityöryhmä toimii maanantaista perjantaihin klo 8-20 ja viikonloppuisin klo 10-18. Yhteyden akuuttityöryhmään saa sen työskentelyaikoina puhelinnumeroon 044-444 2500. Yöaikaista psykiatrista puhelinpäivystystä ei ole, kiireellisissä asioissa yhteydenotto terveysaseman päivystykseen, puhelin 017- 579 5000. Potilaille annetaan tukea kotiin kotikäynnein ja puhelinsoitoin tarvittaessa useita kertoja päivässä. Tällä varmistetaan potilaan hoidon tiivis seuranta.

Mikäli psykiatristen potilaiden hoito sitä edellyttää, on osaston toiminta mahdollista käynnistää myös virusepidemian aikana uudelleen. Ensisijaista on kuitenkin turvata henkilökunnan riittävyys poikkeuksellisessa tilanteessa kriittisissä työtehtävissä.

Varkauden kaupungin verkkosivuille: varkaus.fi/korona, on koottu tietoa kaupungin palveluista sekä palveluista, joiden avulla voi saada apua arkeen.

3 kommenttia artikkeliin ”Ohjeita koronavirustartuntojen leviämisen rajoittamiseksi on noudatettava”

 1. Tehokkaat tavat. Jos tai kun joudut poistumaan kotoa vaikka kauppaan tai apteekkiin, muista pitää turvallinen suojaväli ihmisiin. Se näyttää vielä olevan tuntematon asia monelle. Kassajonot hyvä huono esimerkki. Ja kaupatkaan eivät huomaa asiaa, teippimerkit lattiaan olisi hyvä ensiaskel.

  Vastaa
 2. Omituista ja vastuutonta.

  Erään kuntosalin välinpitämättömältä vaikuttava ilmoitus ”vastaanotto suljettu flunssan takia”!
  Toivotaan, että asiakkaat ymmärtää olla altistumatta, kun yrittäjä ei ymmärrä olla altistumatta, tosin vaikea paikka yrittäjälle.

  Vastaa
 3. No omituista ja vastuuttomampaa minusta toi psykiatrisen sulkeminen on.
  ”Ettei vaan sattus mitään”

  Vastaa

Jätä kommentti