Hyvän mielen apukassi auttaa jälleen Varkaudessa

Hyvän mielen joulukassi-kampanja toteutettiin ensimmäisen kerran joulun alla 2018. Tavoitteena oli huomioida myös heidät, kenellä ei ole varaa valmistella joulua. Jo suunnitteluvaiheessa puhuttiin kampanjan aihion käyttämisestä myös muulloin kuin jouluun liittyen. Tässä koronaviruksen aiheuttamassa poikkeustilanteessa vastaavan kampanjan käynnistäminen onnistui nopealla aikataululla.

Hyvän mielen apukassi-kampanjan tavoitteena on tukea koronaviruksen aiheuttamassa tilanteessa taloudelliseen ahdinkoon joutuneita henkilöitä ja perheitä osallisuuden, yhteisöllisyyden ja yhdessä tekemisen kautta. Ostamalla apukassin voi lahjoittaa ruoka- ja/tai hygieniatarvikkeita niitä tarvitseville. Kampanjan toteutus sekä järjestämisen että kassien jakelun osalta toteutetaan pääpiirteittäin samalla mallilla kuin joulun aikaan. 

Kaupoista mukana ovat edelleen Prisma, CM ja Tokmanni. Kaupunki on vastuutahona toiminnan koordinoinnin osalta. Kaupungin työpajalla on merkittävä rooli toiminnan puitteiden järjestämisen sekä kassien logistiikan osalta.

Lahjoituksen antajan on helppo omien ostoksien yhteydessä ottaa kassi kaupan telineestä ja valita kassissa olevan ostoslistan mukaisia tuotteita, jotka haluaa lahjoituksena antaa, maksaa tuotteet kassalla ja jättää kassi kaupan infopisteeseen. Kasseja edelleen toimittavat tahot tasaavat tarpeen mukaan kassien sisältöjä ennen avun saajalle viemistä. Kasseja jakavat eteenpäin kuntalaisille mm. sosiaalitoimi ja kotihoito.

Jätä kommentti