Apua arjen poikkeustilanteissa -puhelinpalvelu on otettu käyttöön Varkaudessa

Koronavirusepidemiasta johtuen Varkauden kaupunki ottaa käyttöön 25.3.2020 kuntalaisille suunnatun Apua arjen poikkeustilanteissa-puhelinpalvelun. Puhelinpalveluun voi soittaa arkisin maanantaista perjantaihin klo 8-15 numeroon 044 444 2465. Palvelu on toiminnassa toistaiseksi.


Puheluihin vastaavat sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaiset, jotka antavat neuvoa ja ohjausta arjessa selviytymiseen. Puhelinpalvelun kautta voi saada myös käytännön apua apteekki- ja kauppa-asiointiin tai muuhun asiointiin sekä taloudellisiin haasteisiin. Asiointiapua annetaan pääsääntöisesti puhelinpalvelun aukioloaikana.

–  Puhelimessa selvitetään soittajan palveluntarve. Soittajan on varauduttava kertomaan henkilö- ja yhteystietonsa avun ja tuen perille toimittamista varten. Apua pyritään järjestämään vuorokauden sisällä yhteydenotosta, kertoo Varkauden sosiaali- ja terveyskeskuksen palvelualuepäällikkö Riitta Mentula.

–  Henkilöstöresurssina palvelussa käytetään Varkauden kaupungin omaa henkilökuntaa, jonka omat työtehtävät ovat tilapäisesti vähentyneet kaupungin palveluiden supistamisen johdosta, Mentula lisää.

Virustartuntaan liittyvät kysymykset tulee suunnata terveydenhuoltoon, puhelinpalvelu ei palvele viruksen hoitoon liittyvissä kysymyksissä. Terveyteen liittyvissä kysymyksissä voi ottaa yhteyttä terveysaseman vastaanotolle virka-aikana puh. 017 579 6000 ja virka-ajan ulkopuolella päivystykseen puh. 017 579 5000.

Puhelinpalvelun lisäksi sosiaali- ja terveydenhuollon palveluihin voi ottaa yhteyttä sähköisten kanavien kautta osoitteessa: www.varkaus.fi/korona

Jätä kommentti