Rikosaiheinen lavarunouskilpailu Dekkarit 2020 -festivaaleilla

Dekkarit-festivaalin vuoden 2020 ohjelmistoa täydentää keveämpi Runo ja rangaistus -lavarunouskilpailu, jossa rikosteema laajennetaan esittävän runouden saralle. Varkaudessa Warkauden Klubilla nyt viidettä kertaa järjestettävä festivaali on 30.7.-2.8.2020.

Lavarunouskilpailun tyyliin toteutettava Runo ja rangaistus pidetään festivaalin avauspäivänä torstaina 30.7. Yleisön joukosta valitut vapaaehtoiset ”maallikkotuomarit” antavat esityksille pisteitä asteikolla 0-10. Jos äänet menevät tasan, voittajan ratkaisee ylituomari, joka on Sakari Levä Pohjanmaan kirjailijoista.

Tule esittämään pitkään suunnittelemasi rikosruno ylituomarin ja viisihenkisen valamiehistön tuomittavaksi tai tee runorikos paikan päällä osallistumalla kilpailun toiseen sarjaan, jossa runot laaditaan ”hetken mielijohteesta ja vailla täyttä ymmärrystä” rikospaikalla annetuista avainsanoista. Kuka on syyllinen ja kuka syytön Warkauden Klubin järkyttävään runotragediaan? Kenelle lankeavat rangaistus ja vapahdus, vai kaatuvatko kilpailijat oman sanansa säilän sivalluksesta?

Jätä kommentti