Kunnianpalautus suomalaiselle tangolle

Kansallistangomme Satumaan tekijän Unto Monosen syntymästä on tänä vuonna tullut kuluneeksi tasan 90 vuotta, ja suomalaisen tangon isäksi luonnehditun Toivo Kärjen syntymästä 105 vuotta. On todella korkea aika palata kansallisille juurille tangojemme johdattamana ja tavoittaa tangojemme yliajallinen merkitys. Kymmenen vuotta sitten YK julisti argentiinalaisen tangon osaksi maailman kulttuuriperintöä. Entä suomalainen tango? 

Tangokuninkaalliset Heidi Pakarinen, Kaija Lustila, Teuvo Oinas ja Jarno Kokko sekä upea TANGO-orkesteri mukanaan Kultaisen Harmonikan mestari Jarno Kuusisto konsertoivattänä keväänä eri puolilla Suomea. Pieksämäellä Kulttuurikeskus Poleenissa Suomalainen tango -konsertti on sunnuntaina 15.3. klo 14. Konsertin kesto on kaksi tuntia väliaikoineen. Konsertin tuottaa Gramofoni Oy.

Konsertissa kurkistetaan suomalaisen tangon aarrearkkuun. Yleisölle tarjotaan ne ikimuistoiset suomalaiset tangot, jotka ovat juurtuneet vuosikymmenien aikaan suomalaisten sieluihin ja sydämiin. Konsertti on kunnianosoitus suomalaista tangoa kohtaan, ja siinä on samalla kunnianpalautuksen henki.

Suomalaiseen mielen laatuun kuuluu satumaan kaipaus lohduttavana ja ihmisyyttä rakentavana tekijänä. Konsertissa avataan tietä ihmisen kauneudenkaipuun tervehdyttävään kokemiseen.

– Konsertin tavoitteena on, että tangojemme sanoma, musiikin tunnelma ja yhdessä olemisen ajaton kokemus jäisi kuuntelijoiden mieleen kauniina ja rohkaisevana elämänasenteena. Yhä nopeammin muuttuvan maailmamme keskellä suomalainen tango tarjoaa henkisen tien kohdata myös nykyhetki monine haasteineen, kertoo konsertin juontaja tangotohtori Jukka Ammondt.

Suomalaisia tangoja on viime vuosina esitetty uusin rytmein ja taas tunnettuja iskelmiä on muokattu tangon poljentoon. On haluttu etsiä uusia muotoja tangolle. Kaiken alkulähteenä on kuitenkin suomalainen perustango.

Jätä kommentti