Naisten ääni kuuluviin

Naisten tekemisistä on kirjattu yhteiseen muistiin ällistyttävän niukasti. Naisten vaikutuksesta suomalaiseen yhteiskuntaan ja kulttuuriin tiedetään aivan liian vähän. Suomalainen Naisliitto haluaakin muuttaa tilanteen paremmaksi luomalla mittavan aineiston naisista, jotka eri tavoin ovat vaikuttaneet lähipiirissään ja laajemmalti tai joiden toiminnalla on ollut merkitystä itsenäisessä Suomessa. Naisten Ääni -verkkojulkaisu oli osa Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlintaa vuonna 2017.

Varkauden kirjastolla esillä oleva näyttely on osa Naisten Ääni -hanketta, jonka tarkoituksena on koota naisten elämänkertoja www.naistenaani.fi -sivustolle sekä tuoda esille naisten panos Suomen historiassa ja tässä päivässä. Näyttely esittelee eteläkarjalaisen naisen elämää. Ja Kansainvälinen Naisten Päivä sunnuntaina 8.3. muistuttaa meitä sukupuolten välisen tasa-arvon ja naisten oikeuksien edistämisen merkityksestä.

Jätä kommentti