Mari Laamanen-Aktunan Pienet Ystäväni -taidenäyttely Väinölässä

Varkautelaislähtöisen Mari Laamanen-Aktunan taidenäyttely ”Pieni Ystäväni” esittäytyy Taidekeskus Väinölän toisen kerroksen tiloissa maaliskuun ajan. Kyseessä on kuvitustyylisten akvarellimaalausten ja grafiikan vedosten näyttely. Mari Laamanen-Aktunan näyttely on tämän vuoden tammikuussa alkanut Taidekeskus Ahjolla Joensuussa ja nyt maaliskuussa näyttelykokonaisuus jatkaa Taidekeskus Väinölässä Varkaudessa 31.3. saakka.

– Näyttely on minulle erityisen merkityksellinen, koska se on minulle ensimmäinen ammattilaisaikanani toteutunut näyttelykokonaisuus. Olen aloittanut kuvataiteen tekemisen noin 2-vuotiaana, mutta viime vuosina olen työskennellyt aktiivisesti tanssin parissa tanssijana ja tanssinopettajana. lapsena ja nuorena kävin Varkauden Lasten ja Nuorten Kuvataidekoulua yhdeksän vuotta, kertoo Laamanen-Aktuna, joka on valmistunut medianomin eli graafisen suunnittelijan ammattiin Kuopion Muotoiluakatemiasta ja tanssijan ammattiin Pohjois-Karjalan Ammattiopistosta kansainvälisestä tanssinkoulutuksesta.

– Nyt esillä olevat työt ovat akvarelleja ja grafiikkaa. Akvarelli valikoitui läheisimmäksi tekniikakseni jo varhaisessa vaiheessa. Grafiikkaan sain ensikosketukseni kuvataidekoulussa Varkaudessa.

Mari Laamanen-Aktunan töiden aiheet lähtevät luonnosta. Tavoitteena on mielikuvituksen ja todellisuuden yhdistäminen.

– Sitä missä määrin kuvat ovat totta tai tarua, en voi sanoa, koska en ole siilien, hiirten tai kissojen elämään kaikenkattavan perinpohjaisesti tutustunut. Jouluaiheiset työt ovat postikorttien originaaleja.

– Tykkään ottaa kantaa taiteellani, mutta näiden, nyt esillä olevien teosten tarkoitus on toinen taiteeni päätarkoitus eli ilahduttaa ja tuottaa hyvää mieltä katsojille, hän sanoo.

Jätä kommentti