Varkauden työllisyysviikko huipentuu Hurraa Ura! -tapahtumaan – tarjolla useita kymmeniä työpaikkoja

Vuoden suurin paikallinen rekrytointi- ja koulutustapahtuma tulee jo toista kertaa osana Varkauden työllisyysviikkoa. Varkauden kaupungin rahoittama, kävijöille ja näytteilleasettajille maksuton tapahtuma järjestetään torstaina 20. helmikuuta 2020 klo 10-15. Nyt tapahtumapaikkana on uudistunut Varkauden kampus (Osmajoentie 75), johon kävijät pääsevät tutustumaan ohjatuilla kampuskierroksilla.

Hurraa Ura! on tarkoitettu erityisesti työnhakijoille, alanvaihtajille, peruskoululaisille sekä opiskelijoille. Tapahtumassa on mahdollisuus työllistyä, kartoittaa tulevaa uraa, tutustua Sakkyn ja Savonian koulutusmahdollisuuksiin sekä yrittäjyyteen.

– Avointen työpaikkojen ja koulutustarjonnan kanssa esillä ovat nyt ensimmäistä kertaa myös harjoittelupaikat sekä tulevan kesän kesätyöpaikat, taustoittaa yritysasiantuntija Katja Niiranen Navitas Yrityspalveluista.

Tapahtumaan on tähän mennessä ilmoittautunut näytteilleasettajaksi jo noin 35 yritystä, yhdistystä ja oppilaitosta Keski-Savon alueelta. Monella työnantajalla on akuutti tarve osaavalle työvoimalle.

– Päivän aikana kampuksella on kävijöille jaossa useita kymmeniä työpaikkoja. Yritykset saapuvat tapahtumaan kertomaan toiminnastaan ja etsimään uusia työntekijöitä vakituisiin työtehtäviin, kesä- tai kausitöihin ja työharjoitteluun, Niiranen kertoo.

Näytteilleasettajailmoittautuminen tapahtumaan on vielä auki. Yritykset ja yhteisöt ehtivät varata oman messupaikkansa sunnuntaihin 16.2.2020 mennessä.  

Tapahtumapäivä sisältää myös urasuunnitteluun ja työllistymiseen liittyvää ohjelmaa, kuten CV-klinikan sekä opastusta yritystoiminnan aloittamiseen ja kesäyrittäjyyteen. Pohjois-Savon TE-toimiston ammatinvalinnanohjaaja on tavattavissa ilman ajanvarausta. Tapahtuman yhteydessä kävijät pääsevät hiomaan ansioluettelonsa kuntoon ammattilaisen opastuksella valokuvaa ja videohakemusta myöten. Tapahtumassa kuvataan myös TE-toimiston MessiLiveä.

Juontajana Juha ”Peris” Perälä!

Tapahtuman juontaa entinen radion suosikkijuontaja Juha ”Peris” Perälä, joka on sittemmin antanut kasvonsa erityisesti nuorten työllistymistä tukevalle Periksen Unelmaduuni -kampanjalle. Tapahtuman yhteydessä Perälä kiertää messualuetta ja haastattelee yritysten edustajia. 

Hurraa Ura! on syntynyt laajan toimijajoukon yhteisenä ponnistuksena. Tapahtuman järjestää Navitas Yrityspalvelut yhteistyössä Varkauden kaupungin, Savon koulutuskuntayhtymä Sakkyn, Savonia-ammattikorkeakoulun, Pohjois-Savon TE-toimiston, Future Savo -hankkeen sekä paikallisten henkilöstöpalveluyritysten kanssa.

Tapahtuman sisältö, ilmoittautuneet näytteilleasettajat ja muuta lisätietoa on nähtävissä osoitteessa: www.hurraaura.fi.

Työllisyysviikon muu ohjelma on luettavissa täältä: www.varkaus.fi/tyollisyysviikko

Jätä kommentti