Vallila Klezmorim konserttikiertueella Itä-Suomessa

Nyt on mahdollisuus päästä kuulemaan harvinaislaatuista konserttia!
Vallila-Klezmorim on neljän klezmer-musiikin taitajan yhtye, joka kiertää 17.-20.2. Konserttikeskuksen järjestämällä kiertueella Itä-Suomen maakunnissa soittaen koulukonsertteja, sekä kaikille avoimia iltakonsertteja. Varkaudessa konsertti on torstaina 20.2. klo 18 Ravintola kaks Ruusussa.

Klezmer on alunperin Itä-Euroopan juutalaisten keskuudesta lähtöisin olevaa kansanmusiikkia, jota on perinteisesti esitetty juhlissa, kuten häissä. Klezmer-traditio lähes katkesi toisen maailmansodan takia, mutta osa sitä taitavista muusikoista emigroitui Yhdysvaltoihin, ja äänitettyä klezmeriä on säilynyt Euroopassa ja Amerikassa 1900-luvun alussa tehtyjen äänitteiden muodossa.

Klezmeriä on elvytetty 1970-luvulta alkaen, ja sille on muodostunut vankka harrastajakunta ympäri maailman, ja nykyisin sitä voi soittaa kuka tahansa sukujuurista ja uskontokunnasta riippumatta. Suomessa klezmeriä pääsee kuulemaan muutaman sitä soittavan yhtyeen konserteissa ja esimerkiksi Helsingin klezmeryhdistyksen jameissa, joiden kautta myös Vallila Klezmorimin jäsenet Juska Ojajärvi (haitari), Antti Korhola (viulu), Valeria Conte (klarinetti) ja Philip Holm (kontrabasso) ovat päätyneet soittamaan yhdessä tätä monitunnelmaista musiikkia. Vallila Klezmorimin ohjelmistossa on perinteistä instrumentaalista klezmer-musiikkia sekä jiddišinkielisiä lauluja ja yhtye tavoittelee tyylinmukaista ilmaisua vanhojen klezmer-mestareiden hengessä.

Vallila Klezmorimin kiertuekaupungit, sekä iltakonsertit:

17.2. Savonlinna klo 19 Kulttuurikellari, Olavinkatu 34, Savonlinna (osana Suruton-festivaalia)
18.2. Kitee & Kesälahti klo 18 Sovintola, Pyhäjärventie 8, Kesälahti
19.2. Liperi klo 18 Penttilä-sali, Koulukuja 1, Liperi
20.2. Varkaus klo 18 Ravintola Kaks Ruusua, Ahlströminkatu 25, Varkaus

Lisätietoja saa Vallila Klezmorimin Facebook-sivuilta

Jätä kommentti