Kaksi muusikkolegendaa karkottavat kaamosmasennuksen

Atso Almila, eläköitynyt Sibelius-Akatemian kapellimestarikoulutuksen professori, sekä suomalaisten rakastama unkarilainen viuluvirtuoosi Vilmos Szabadi saapuvat nostattamaan endorfiinitasoja, kun he esiintyvät Jyväskylä Sinfonian kanssa Pieksämäellä Kulttuurikeskus Poleenissa torstaina 6.2 klo 18. Almila on tunnettu mutkattomana musiikkikentän veteraanina, joka kaiken muun ohella ei pelkää tyylillisten raja-aitojen hautaamista eikä myöskään maakuntien kulttuurielämän nostamista. Almila soveltuu siis täydellisesti johtamaan Jyväskylä Sinfonian vierailukonserttia Pieksämäellä juontaen sen omaan lupsakkaan tyyliinsä.

Konsertin ohjelmistossa on katalonialaisen Eduard Toldràn estottoman riemuisa, välimerellistä henkeä säteilevä orkesterisarja Suite en Mi, viuluvirtuoosi Henryk Wieniawskin itselleen kirjoittama, näyttävästi briljeeraava toinen viulukonsertto, Schubertin legendaarinen keskeneräinen sinfonia sekä Mozartin ikonisen Taikahuilu-oopperan satutunnelman kiteyttävä, mukaansatempaava alkusoitto.

Ennen konsertin alkua kuullaan Pikku Alkusoitto, jossa esiintyvät Soisalon musiikkiopiston opiskelijoiden Untuvikot-orkesteri. Untuvikot-orkesterin soittajat ovat 6-10-vuotiaita ja he esittävät muutaman opettajansa Suvi Lehtoranta-Ståhlin johdolla harjoittelemansa kappaleen. Pikku Alkusoitto alkaa klo 17.40 Poleenin aulassa ja siihen on vapaa pääsy.

Jyväskylä Sinfonia on saanut avustusta konserttivierailujen järjestämiseen opetus- ja kulttuuriministeriöltä. Pieksämäen konsertti järjestetään yhteistyössä Pieksämäen kaupungin kulttuuritoimen kanssa.

Jätä kommentti